Звезден контингент на ревюто на Atelier Versace в Париж

Донатела Версаче даде старт на ревютата висша мода за сезон есен 2016 с куп супермодели и звездни гости, изгледали шоуто от първи ред. 

Руската изкусителка Ирина Шейк, която напоследък е сред любимките на дизайнерката, разходи прелести в драпирана черна рокля, а половинката й Брадли Купър бе дошъл да я подкрепи. Компания му правеха Дженифър Гарнър и Наоми Кембъл, издокарани в тоалети от предишните колекции на Versace.

Освен на супермоделите от ранга на Ирина, Бела Хадид и Тейлър Хил, този сезон Донатела залага много повече на силуета и драпирането, отколкото на бродериите, броката и “супер сексапила”, по нейни собствени думи. Сблъсък на материите, тържество на асиметричните линии и скулптурираните бюстиета преобладаваха в колекцията. Кожени обувки с панделки и силен цветен, на моменти дори готик грим допълваха визиите на момичетата на котешката пътечка. В колекцията видяхме и предостатъчно ефектни рокли, които със сигурност ще направят своя дебют на червения килим съвсем скоро, тъй като Atelier Versace е типичен избор за събития от ранга на Златните Глобуси или наградите “Оскар”.

Избрани моменти от дефиле есен висша мода 2016 ще видите в галерията! (Снимки: Prodimedia)