Злато, дантела и скъпоценни камъни на ревютата в Париж

Alexandre Vauthier, Elie Saab, Zuhair Murad и Valentino също представиха своите haute couture колекции на седмицата на модата в Париж.

Преобладаващ елемент в колекцията на Alexandre Vauthier беше златото. Като се започне от красива бродерия върху модел от две части, през тънки колани, обрамчващи почти всеки един тоалет, до масивни златни вериги и шипове, допълващи кожени бюстиета и асиметрични якета. Кожата и животинските принтове също не отсъстваха в колекцията, а накрая видяхме и няколко рокли от коприна и тюл в бордо, синьо и лимонено жълто, които със сигурност скоро ще намерят пътя към червените килими. 
Elie Saab и Zuhair Murad ни дадоха точно това, което очаквахме от тях – колекции с рокли, обсипани с цветя, злато и камъни. Изненада при Zuhair са няколкото по-непретенциозни тоалета, сякаш вдъхновени от ежедневния стил: панталони с висока талия, поли тип молив и дори рокля тип палто, пристегната със златен колан във формата на листа. 
В колекцията на Elie Saab изненада също не липсваше. Естествено, типичните за него едноцветни рокли в пастелни тонове, украсени с безупречни обшивки и дантела, заемаха голяма част от ревюто, но дизайнерът показа и няколко модела с едри плисета, които падаха божествено около телата на моделите. 
Снимки: Profimedia

Готов ли е гардеробът ви за 2014?
Стилни уравнения: как да носим правилно полата молив
Мода от червения килим: Наградите на актьорската гилдия за 2014