Внучката на Ридли Скот идва за Балканската седмица на модата

Балканската седмица на модата завладява филмовото студио Ню Бояна от 5-и до 11-и юни и обещава да зарадва феновете на модата с разнообразни ревюта, партита и уоркшопи. 

В един от тях ще се включи и внучката на световноизвестния филмов режисьор Ридли Скот – Куба Скот. Световноизвестният топмодел и специален гост на Chanel по време на Парижката седмица на модата, ще води уъркшоп по грим. Той ще бъде една “разходка по въже” между фигурация и абстракция, игра на  цвят и светлина, естетика и пропорция.

Модният журналист и блогър Даян Перне е една от най-известните личности, които ще посетят страната ни в рамките на Balkan Fashion Week и филмовия фестивал ASVOFF. Официалната конкурсна програма на престижното кино събитие, което също ще се проведе в Ню Бояна, включва 66 филма, сред които ленти за световните брандове Chanel, Gucci, Versace и много други.

Носителят на награда “Еми” за дизайн на костюми, стилист на знаменитостите и моден дизайнер, както  и тазгодишен  президент на ASVOFF,  Ерик Даман  ще води майсторски клас „Пътуване чрез дизайн”. Пътешествие чрез очите и съзнанието на дизайнера, представя майсторски клас с модния му подход и шивашките му умения във американските телевизионни предавания като “Билиънс”, “Дневниците на Кари”, “Клюкарката” и “Сексът и градът”.