Valenino, Ermanno Scervino и Нина Ноштдал гостуват на Sofia Fashion Week

Малко след края на седмицата на модата в Милано, от 22-ри до 26-ти март, нашата столица отново ще стане домакин на Sofia Fashion Week .

Модното събитие се провежда за втори път и организаторите отново обещават много изненади и дефилета на утвърдени международни брандове. Сред тях са Valenino и Ermanno Scervino, които показаха свои колекции и миналата година. Дизайнерката Нина Ноштдал ще бъде специален гост на форума, а цялото събитие ще бъде отразено от Fashion TV. 

Ermanno Scervino

Valentino

Жени Живкова, носител на “Златна игла”, ще е специален гост и ще открие втората вечер, която е посветена на българските дизайнери, модни къщи и марки. Нели Колева – носителка на множество награди и отличия за мода и една от първите български дизайнерки, показвани по Fashion TV, също ще представи своя колекция. Мариела Гемишева и Николай Божилов, също носители на “Златна игла”, ще покажат свои модели по време на дефилетата. Отново ще видим смелата, нестандартна и провокативна мъжка мода на “Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева. Nikole Collection с дизайнер Николета Радукова, която работи както на българския, така и на международния пазар, ще покаже мода в спортно-елегантен стил, подходяща за ежедневието и за парти вечери.

Nina Naustdal

Jeni Style

При световните брандове за първи път на SFW 2016 ще видим VILEBRIQUIN с ексклузивна колекция бански за лято 2016. Луксозно дамско бельо My Lingerie by Provoke също ще бъде представено със специално ревю.

В последната вечер на 26-ти март L’Oreal  ще направят и своето Hair Style шоу, представено на последната седмица на модата в Париж.  

Снимки: Иван Йорданов