В черно по червения килим: Наградите BAFTA

Наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство – BAFTA 2018, бяха поредните, които преминаха под знака на движението Time’s Up.

Звездите отново избраха да носят черно, в знак на солидарност и подкрепа на жертвите на сексуално насилие.

Въпросът на вечерта беше дали Кейт Мидълтън също ще избере цвета, тъй като това е в разрез с кралския протокол по две причини. Първо, членовете на фамилията трябва да са неутрални по всякакви политически въпроси и второ, те не трябва да носят черно, освен когато са в траур и в Деня на паметта. В крайна сметка херцогинята наруши дрескода, появявайки се с рокля в тъмнозелено, но с черна кадифена панделка, която мнозина изтълкуваха като подкрепа на движението.

Що се отнася до церемонията, филмът “Три билборда извън града” е големият победител от BAFTA 2018. Лентата прибра общо пет статуетки, включително най-добър филм, най-добър британски филм, най-добра актриса в главна роля (Франсис МакДорманд), най-добър поддържащ актьор (Сам Рокуел) и най-добър оригинален сценарий.

“Формата на водата” беше отличен с три награди: най-добър режисьор (Гийермо дел Торо), дизайн на продукцията и най-добра музика. Гари Олдман си тръгна с приза за най-добър актьор в главна роля за изпълнението си на Уинстън Чърчил в “Най-мрачният час”, а Алисън Джини – с този за най-добра поддръжаща актриса в “Аз, Тоня”. 

В галерията ви очаква най-доброто от червения килим на наградите BAFTA 2018! (Снимки: Profimedia)