Улиците на Хавана станаха моден подиум за Chanel

Ако се интересувате от мода, то несъмнено знаете, че всяко дефиле на Chanel е по-пищно и по-впечатляващо от предишното.

През годините Карл Лагерфелд се е вдъхновявал от различни неща за своите колекции (летище, казино, дори супермаркет), изразявал е своите политически пристрастия чрез тях (феминистки протест завладя улиците на Париж преди няколко сезона) и нерядко ни е пренасял на пътешествия до екзотични кътчета на света (Сингапур, Дубай, Далас).

Последното ревю на Chanel отново ни отвежда на едно красиво място, но междувременно твори история. Колекция Cruise 2017 бе представена с пищно шоу в Хавана, Куба, а за страната това е първото подобно събитие от такъв ранг. “Coco Cuba”, както всъщност е името на колекцията, е вдъхновена от културата на островната държава и това неизменно личи от ярките цветове, пищните декорации, силуетите и аксесоарите. Палитрата е като отражение на заобикалящата ревюто обстановка: жълтото, оранжевото, тюркоазеното и зеленото от бароковите фасади и ретро кадилаците намират своето място върху рокли и сака от туид, модели, покрити с пайети, буфан ръкави, ресни и пера.


Неизменен завършек на всяка от представените визии бе панамската шапка, макар и в различни вариации. Видяхме я съчетана с костюм от пола и сако, лятна рокля и ярки минита в жълто и зелено.

Сред звездните гости забелязахме божествената Жизел Бюндхен, която, макар вече да не дефилира, не пропуска ревю на Chanel.

В края на ревюто моделите и гостите превърнаха модния подиум в дансинг, впускайки се в конга и завършиха шоуто по един неповторим начин, трансформирайки го в парти в духа на горещата Хавана.

Снимки: Press