Седмицата на модата в Ню Йорк: част 2

Миналия петък ти представихме първата доза лукс и блясък от седмицата на модата в Ню Йорк, сега е ред и на останалите няколко ревюта в нашата селекция:

Marchesa 


Есенната колекция на марката е по-романтична от всякога. Marchesa е бранд, познат най-вече с роклите си “като за принцеси” и силното присъствие на червените килими, затова никак няма да сме изненадани, ако тази неделя видим поне две от представените рокли на Оскарите. Колекцията е вдъхновена от 18 век и включва модели от коприна и шифон, с дълги шлейфове и майсторски детайли – камъни, бродерии в злато и сребро, като дори най-семплите и изчистени модели завладяват от пръв поглед. 


Ralph Lauren 


След като видяхме силно вдъхновена от милитъри стила колекция от страна на Prabal Gurung, сега Ralph Lauren ни представи модели, вдъхновени от моряшкия стил и Русия. Част от моделите бяха издържани изцяло в бяло и черно: имаше райе, палта и плетива, ефирни поли и дълги рокли, а всичко това комбинирано с деликатни шалчета и наклонени шапки. Друга част от колекцията бяха модели от различни цветове кадифе: кралско лилаво, бордо, зелено. Накрая дефилираха модели с ефирни многопластови рокли и шапки от кожа с косъм. 

Jenny Packam 



Колекцията на Jenny Packam също е вдъхновена от отминали епохи – 17 век и парижките салони, където интелигентните европейки се събирали за да обсъждат изкуството и културата. Вярна на собствения си елегантен стил, Jenny ни показа колекция от 39 спиращи дъха рокли от ефирни материи. Не очакваме скоро да видим ежедневни дрехи в нейна колекция и както тя сама коментира: “Другите хора се справят с ежедневния стил по-добре” и е съвсем права. 
Оscar de la Renta 



80-годишният дизайнер вече работи 50 години в модния бранш и може би няма нещо, което да не е показал в своите колекции. Но преди месец отново беше топ тема в модните сайтове и списания, когато обяви, че е поканил Джон Галиано да работят заедно. 
Големият въпрос от тогава е дали Галиано ще има участие в есенната колекция и ПР-ите на Оскар заявиха категорично, че той присъства на представянето на колекцията. Но в края на ревюто единствено Оскар излезе да се поклони пред публиката. Колекцията обаче носеше почерка и на двамата дизайнери, а най-голям хит бяха последните две бални рокли. 
Виж и останалите колекции на стр. ii