По червения килим на наградите на критиците

Сезонът на наградите продължава с пълна сила!

Снощи беше ред на наградите на филмовите и телевизионните критици. Critics’ Choice Awards 2018 бяха раздадени в Лос Анджелис, а водещ на церемонията беше актрисата Оливия Мън.

Филмът “Формата на водата” на мексиканския режисьор Гийермо Дел Торо е големият победител на вечерта. Мрачната и романтична фентъзи приказка спечели в категориите за “Най-добър филм” и “Най-добър режисьор”. Другият фаворит на критиците е “Три билборда извън града”, за който бяха отличени Франсис МакДорманд (“Най-добра актриса”), Сам Рокуел (“Най-добър поддържащ актьор”) и целият актьорски състав (“Най-добър каст”). Алисън Джини и Марго Роби си тръгнаха със статуетки за работата си в “Аз, Тоня”, съответно за “Най-добра поддържаща актриса” и “Най-добра актриса в комедия”.

Рийз Уидърспуун и Никол Кидман

В телевизионните категории “Историята на прислужницата” бе отличен с приз за “Най-добра драма”, а Елизабет Мос – за “Най-добра актриса в драма”. При мъжете в същата категория статуетката отиде при Стърлинг К. Браун за “Това сме ние”. “Малките големи лъжи” е най-добър лимитиран сериал, като статуетките за него са общо четири, заедно с тези на Никол Кидман (“Най-добра актриса в лимитиран сериал”), Александър Скарскард и Лора Дърн (те триумфират в поддържащите категории). “Най-добър актьор в лимитиран сериал” е Иън МакГрегър за “Фарго”.

За разлика от наградите “Златен Глобус” в началото на седмицата, тук черният дрескод липсваше. Звездите си позволиха доста повече модни експерименти, а нашите фаворити ви очакват в галерията!

Снимки: Profimedia; Текст: Йоанна Илиева