Няма да повярвате от какво са направени тези рокли

Бяхме чували за рокли от найлонови торбички, пластмасови бутилки и разбира се, култовата рокля от месо на Лейди Гага, но за рокля, създадена от нокти, разбираме за първи път.

Преди да си помислите, че говорим за сценарий на хорър филм, бързаме да ви успокоим – ноктите са пластмасови, а роклите са част от дипломен проект на младата дизайнерка Анна Госвами. 
Анна, която завършва престижното училище по дизайн Central Saint Martins в Лондон, създава цяла колекция от впечатляващи модели, като вместо плат използва нокти за изкуствен маниюр. Изрисувани така, че да оформят илюстрации върху роклите в стил попарт, на пръв поглед ноктите заблуждават, че всъщност са пайети или тип плат с дълги влакна. 






Гореспоменатите модели от пластмаса и месо може и да бяха интересни, но със сигурност не ставаха за носене, докато дизайните на Анна са впечатляващи и с това, че изглеждат като нещо, което наистина може да се облече. Е, съмняваме се, че седенето върху нокти е особено удобно, но в крайна сметка в какво ли не сме виждали някои ексцентрични звезди? Повече от сигурни сме, че Риана или Лейди Гага за нула време ще се докопат до някоя от роклите на Госвами.