Най-доброто от седмицата на модата в Ню Йорк: Част I

Горещите тенденции за пролетта на 2014 г. са това, за което всички говорят след старта на седмицата на модата в Ню Йорк.

За няколко дни градът се превръща в притегателна точка за филмови звезди, стилисти, дизайнери, модни редактори и блогъри, които трескаво прелитат от една локация до друга, за да не изпуснат нищо от ревютата. Музеи и галерии се преобразяват в модни подиуми, улиците гъмжат от хора, облечени в най-смелите тенденции. 
От това, което видяхме през първите няколко дни на ревюта, със сигурност можем да заключим, че пролет 2014 ще е живописно съчетание на черно, бяло, ярко оранжево, флорални и геометрични принтове. Монохромът няма никакво намерение да отстъпва от позициите си, дори беше преобладаващ в колекциите на дизайнери от рода на Cushnie et Ochs, Alexander Wang и Victoria Beckham. Виктория разнообразява колекцията си със съчетания на бордо и ярко цикламено, а силуетите са типични за нейния стил. 
Alexander Wang
Victoria Beckham

Cushnie et Ochs не изневеряват на запазената си марка – женствени силуети и много изрязани детайли. 

Късите топове също запазват позициите си в горещите тенденции. Diane von Furstenberg ги комбинира с поли с висока талия и трапецовидна кройка. Яркосинята рокля в нейната колекция внася свеж полъх в морето от топли цветове. 
Diane von Furstenberg 

Макс Азрия от Herve Leger by Max Azria вижда пролетта ръка за ръка с кожата и асиметричните линии. Дизайнерът представи типичните за него тесни рокли с повтарящи се принтове, но комбинирани с кожени якета или широки кожени колани с ципове.
Hervé Léger by Max Azria 

Christian Siriano и Monique Lhuillier залагат основно на топлото оранжево и неговите съчетания с розово и циклама. Освен като няколко нюанса върху рокли, панталони и поли, оранжевото участва и в различни преливащи принтове, било то флорални или абстрактни. 
Monique Lhuillier 



Christian Siriano 

Различни принтове видяхме и при Prabal Gurung и Nicolle Miller. Prabal съчетава големите цветя с монохром, а при Nicolle принтовете са симетрични, с повтарящи се мотиви и освен върху рокли се виждат и върху саката. 



Prabal Gurung



Nicolle Miller 

Шарките не липсваха и при DKNY, но Дона Каран заложи на изчистените, минималистични дизайни, напълно отговарящи на по-младия ѝ таргет. 



DKNY

Вечните романтици Jason Wu и Zac Posen и този път не разочароваха. Повечето модели в техните колекции бяха на дълги рокли, ефирни и драматични едновременно.  Jason Wu заложи на блестящите материи, докато при Posen кройките на роклите привличаха по-голяма част от вниманието, за сметка на материите. 


Jason Wu



Zac Posen

Следете MissBloom.bg за да научите всичко интересно около седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано! 

Йоанна Илиева
Снимки: Profimedia