Моделите на Visages без фотошоп

Flawless – такива са момичетата на модна агенция Visages в календара за 2018 г.

Черно-белите кадри с красавиците показват красотата в нейния най-чист вид – без обработка, без фотошоп. “Ерата на екстремния фотошоп си отива”, издават от екипа на Жени Калканджиева, “затова решихме да направим един календар, в който моделите на Visages показват истинските си лица.”

Проектът е поверен на фотографа Костадин Кръстев- Коко, а пред неговия обектив момичетата разкриват своята женственост по един неподправен и неподвластен на времето начин. Ирена Милянкова, Мария Митева, Куини Алис Николова, Анастасия Димитрова, Елисавета Стоянова, Соня Гиса са част от красавиците, които се включват във Flawless.

“Да направим календар, в който няма място за фотошоп и да заснемем красотата такава, каквато я виждаме всеки ден – реална, истинска, неподвластна на технологиите и пикселите, това беше смела идея, но сме щастливи, че я реализирахме, защото искаме да покажем, че реалността е безупречна. Поне така я усещаме аз и екипа ми.”, споделя Жени Калканджиева.

Стайлингът на Августина Маркова-Тути включва селекция главно от родни дизайнери. За косите в тази истински натурална сесия се погрижи Благовеста Маркова за Georgi Petkov Salon с продуктите на Schwartzkopf Professional, а гримът е дело на Слав Анастасов. Генерален спонсор са клиника за дерматология и естетика Derma-Act, защото професионалистите там вярват, че носят мисията да помагат на красотата да озарява ежедневието ни.