Мъдростта на супермоделите

Ако 17-годишното аз на Клаудия Шифър можеше да послуша съвета, който тя му дава сега, днес щяхме да имаме чанта на Hérmes с името на моделката. Какви са съветите на Наоми Кембъл, Амбър Валета и други?

За изданието пролет/лято 2013 на Elle Collections супермоделите са запитани каква мъдрост биха предали на себе си, ако можеха, и как това би повлияло на живота им сега.

Наоми Кембъл би посъветвала младата си същност винаги да следва инстинктите си.

Амбър Валета би казала: “Релаксирай и се наслади на приключението, което ти предстои.”

Хелена Кристенсен се впуска в малко повече мисли и мъдрост: “Чувствай със сърцето си и мисли с мозъка. Бъди любопитна, авантюристка, мила и никога не разрешавай на никой да те провали. Не забравяй, че тъжните моменти са важни толкова, колкото са важни и приятните.”

Ник Тейлър: “Бъди спокойна… и наистина се замисли какво значи това.”

И най-накрая Клаудия Шифър се отдава на емоциите и споделя съвет, който всички би трябвало да послушаме, ако някога ни се отдаде такава невероятна възможност:

“След пет години от Hérmes ще те попитат дали искаш да кръстят модел чанта на теб, както имат примерно Kelly и Birkin. Игнорирай съветите на агентите си, кажи “Да!”

Кой ли агент би я посъветвал да откаже толкова голямо признание, което за модния свят се равнява със звезда на Алеята на славата в Холивуд? Шифър не споделя, но очевидно ако може да върне времето назад със сигурност би се възползвала от офертата.

Снимки: Profimedia

Виж още:
И Кейт Хъдзън става дизайнер
Джон Галиано се завръща!
Риана с ревю на лондонската седмица на модата