Лейди Гага спира турнето си заради забраната за абортите

Лейди Гага спира концертите си, за да защити правото на аборт и посвещава песен на всички жени в Америка.

„Моля се тази страна да проговори, да се държим заедно и да не спираме, докато нещата не се оправят” – това каза Лейди Гага, преди да изпее “The Edge of Glory” по време на последния си концерт във Вашингтон.

36-годишната певица седеше на пиано, добавяйки, че посвещението й е насочено към „всяка жена, която сега трябва да се тревожи за тялото си, ако забременее“.

Звездата от… „Роди се звезда“ продължи с песен от 2021 г., но беше емоционална през голяма част от времето. „Просто трябва да продължиш да вярваш, че всичко ще бъде наред“, каза тя по средата на изпълнението.

Отдадеността на Лейди Гага по време на концерта не е първият път, в който тя демонстрира подкрепата си по темата за абортите

Още през 2019 г. Гага говори заедно с Били Айлиш, Майли Сайръс, Ариана Гранде, Лизо и други звезди в кампанията #BansOffMyBody на Planned Parenthood.

„Безобразие е да се забраняват абортите в периода на Алабама“, каза Гага в публикация, имайки предвид нов тогава закон, подписан от губернатора на Алабама Кей Айви. „И още по-отвратителното, че изключва тези, които са били изнасилени или преживяват кръвосмешение.“

„Това е пародия и аз се моля за всички тези жени и млади момичета, които ще страдат в ръцете на  системата“, добави Гага тогава

Изпълнителката в момента пътува по света за концертите от дългоочакваното си турне Chromatica Ball Summer Stadium.

След двегодишно закъснение, концертното събитие — което първоначално беше отложено през юни 2020 г. поради пандемията — започна с разпродадено шоу пред 54 000 души в Merkur Spiel-Arena в Дюселдорф на 17 юли.

„Всички работиха толкова усилено по това шоу. Толкова сме щастливи … искам да ви благодаря, че сте с мен и ме обичате през различните етапи на моята артистичност”, заявява тя преди самото начало.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Селена Гомес с плетен кремав тоалет