Кариерата на Карл Лагерфелд залязва?

Умора – това е оправданието, дадено от дясната ръка на световноизвестния моден дизайнер за отсъствието му от двете дефилета на Chanel в Париж.

Карл Лагерфелд дебютира на модната сцена през далечната 1983 година и за близо 40-те си години кариера, никога не е пропускал дефиле на Chanel, както и това да се поклони в края на модното шоу. Липсата му, според журналистите на събитието, е била много осезаема, а самият той е изглеждал много уморен по време на срещата с пресата.

Освен притеснение за здравето му, отсъствието му само потвърждава слуховете, че е много възможно той да бъде заменен в модната къща. Още когато тази мълва се разнесе из модния свят, президентът на Chanel Бруно Павловски  побърза да коментира: „Запознат съм с тези слухове и ги намирам за доста забавни. Но зад тях не стои нищо сериозно.“

Нека припомним, че Карл Лагерфелд е на 85 години и е напълно разбираемо защо вече публичните появи го уморяват. Все пак се надяваме, модната икона да продължи да работи все така усърдно, дори понякога това да налага отсъствие от дефилетата.

Fashion GalleryPopular