Какво се крие зад имената на модните къщи

Често имената на модните къщи са странни, а още по-често и трудни за произнасяне. 

За вдъхновение на дизайнерите служат майки, сестри, понякога дори жаргонни изрази. Вижте за какво говорим!
Rag and bone: Този бранд е сред любимите на така наречените “it-girls”. Характеризират се със скини дънки и монохромни визии, но значението на името е малко неочаквано. То води началото си от Великобритания преди около век. Дизайнерите Маркус Уейнрайт и Дейвид Невил избират да нарекат марката на човек, който се наричал “rag-and-bone man” – буквално вехтошар, който пътува между различните населени места и търси стари неща като метали, дървен материал, антични мебели, всичко, което може да бъде препродадено.

Suno: Марката с достъпни дизайни и лек екзотичен привкус всъщност носи името на майката на дизайнера Макс Остеруайз. 

Elizabeth and James

Elizabeth and James: Поредното попълнение към империята на близначките Олсън носи името на техните брат и сестра: Елизабет, която е по-малка от двете, и брат им Джеймс, който е най-голямото дете в семейството.

Proenza Schouler: Джак МакКолоу и Лазаро Ернандес основават марката за женски дрехи и аксесоари през 2002 г. Името на бранда отдава почит на имената на техните майки. Интересен факт е, че дизайнерите споделят в интервю, че името на марката е една от най-големите грешки в живота им.

BCBGMAXAZRIA

BCBGMAXAZRIA: Основана от Макс Азрия, първата част от името идва от парижкия жаргонен израз “bon chic, bon genre”, което буквално значи “добър стил и добро поведение”.

Yves Saint Laurent: Тази световноизвестна марка е създадена от дизайнера Ив Хенри Донът Матю-Сен – Лоран през 1961 г. и досега е една от най-известните в историята на модата. 

Saint Laurent: Когато Хайди Слиман заема позицията на главен дизайнер на модната къща решава да махна “Yves” от името ѝ, за да изглежда по-модерна и достъпна за младите хора. Това не се случва за пръв път – модна къща Chanel преди е била Coco Chanel, а Christian Dior става Dior. 
Ralph Lauren

Ralph Lauren: Знаехте ли, че истинската фамилия на Ралф Лоурън е Лифшиц? Това е една от най-известните промени на име в историята на модата, а в момента бранда е един от най-известните на световно ниво.

Alice + Olivia: Изобилието от прекрасни коктейлни рокли и мода за младите, свежи момичета, което предлага Стейси Бендет, в момента е световноизвестно. Тя кръщава бранда на майка си Оливия и на майката на своя състудентка. Тя заявява, че името е инспирирано от влиянието на майките върху гардероба на младите момичета.

Имате ли какво да облечете в годината на коня?
Love is in the… hands! Маникюр за Свети Валентин
Най-стилните бременни на Оскарите през годините