Голите цветя на Мариано Виванко

Portraits Nudes Flowers събира на едно място някои от най-зашеметяващите снимки на известния моден фотограф Мариано Виванко. 

В рамките на повече от десетилетие Виванко снима огромна част от елита на модата и шоубизнеса: ангелите на Victoria’s Secret, супермодели от ранга на Синди Крауфорд и Наоми Кембъл, певици като Лейди Гага и Риана, и икони от големия екран като Моника Белучи, Кийра Найтли и много други. Желаейки да създаде едновременно архив на работата си и начин да я сподели с феновете, Виванко създава своята книга.

Както подсказва името й, лимитираното издание съдържа черно-бели портрети и снимки на цветя. Зад всеки кадър се крие различна история. Например, когато фотографът снима Синди Крауфорд и нейното отражение в огледало, той заявява, че винаги е искал да улови известната бенка на супермодела два пъти. “Не знам защо никой не се е сетил за това доега,” споделя Виванко.

Друг кадър, на който Кандис Суанпоул позира чисто гола, се случва непосредствено след друга фотосесия, върху която двамата работят заедно. Мариано и Кандис са приятели от дълго време, затова в края на деня, когато светлината става особено подходяща за модела да позира без дрехи, фотографът гони всички от снимачната площадка. А крайният резултат е наистина божествен. 

Част от най-добрите снимки на Мариано Виванко, включени в Portraits Nudes Flowers, ще видите в галерията.