Фарел Уилямс е новият творчески директор на Louis Vuitton

Точно така! Това е музикантът и продуцент Фарел Уилямс. Съобщението бе публикувано с изявление на Пиетро Бекари, новият главен изпълнителен директор на френската модна къща. Бившият президент на Dior всъщност е поверил творческата визия на мъжкото облекло на артиста, следвайки червената нишка на многопотенциалността, както в случая с легендарната фигура на Абло.

„Щастлив съм да видя Фарел да се завърне като новия творческки директор на мъжкото облекло, след сътрудничеството ни през 2004 г. и 2008 г. за Louis Vuitton“, обясни Пиетро Бекари.

Фарел Уилямс е личност, добре позната на модния свят

Всъщност 49-годишният музикант е достатъчно разпознаваем в света на модата. Виждали сме го на не едно или две ревюта и то на първите редове, освен това е бил посланик на големи модни къщи, като Chanel.

„Неговата творческа визия отвъд модата несъмнено ще доведе Louis Vuitton към много вълнуваща нова глава“, продължи новият главен изпълнителен директор.

Успехът на Върджил Абло привлече световното внимание, което го направи един от най-известните дизайнери в света на уличната мода със свеж подход, насочен към вселената на лукса. В епоха, в която творческите директори могат лесно да бъдат сравнени с истински звезди, очевидно идва ред на звезда, която да бъде творчески директор.

Отличил се като жури на „The Voice“, с две номинации за Оскар и 13 спечелени награди Грами, успехът на Фарел Уилям може да бъде определен на световна величина.

Остава само да изчакаме първата му колекция, която ще бъде представена през юни по време на Седмицата на мъжката мода в Париж.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всичко за Met Gala 2023

Hero Slider