Дженифър Лоурънс, Джулиан Мур и премиерата на “Сойка-присмехулка II”

“Сойка-присмехулка II” – последната част от хитовата филмова поредица “Игрите на глада” събра нетърпеливи фенове и гости на бляскава премиера в Берлин снощи. 

Звездите от сагата Дженифър Лоурънс, Джулиан Мур, Доналд Съдърланд, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Стенли Тучи, Елизабет Банкс, Натали Дормър, Сам Клафлин и Джена Малоун преминаха по червения килим много развълнувани, но и също толкова тъжни. Лоурънс сподели, че се радва отново да се срещне с колегите, с които след четири филма са много близки приятели, но няма как да не ѝ е малко носталгично, че всичко приключва с последния филм. 
През 2012г. лентата, разказваща историята на младата Катнис, която става доброволец в Игрите на глада, за да спаси сестра си, разби бокс офиса. Последваха “Възпламеняване” и “Сойка-присмехулка I”, като четвъртата част е последната екранизация по романите на Сюзан Колинс. В нея Катнис и съюзниците ѝ от Окръг 13 продължават офанзивата си срещу тираничното управление на президент Сноу, но нито един от тях не е подготвен за това, което ги очаква в Капитола. 
“Сойка-присмехулка II” е в киносалоните у нас от 20-ти ноември, а повече за световната премиера на филма и какво избраха да облекат звездите за голямата вечер, ще научите в галерията. 
Снимки: Profimedia
Текст: Йоанна Илиева