Дрехи за мъже, вдъхновени от историята

Mauritz Achive е нова колекция на шведския бранд, специално създадена за модерния градски мъж. 

Дрехите, моделите и материите са вдъхновени от историята на самия бранд. Когато през 1968 г. създателят на марката Ерлинг Першон купува магазин в центъра на Стокхолм, той носи името “Mauritz Widforss”, а в съседство до него се намира “Hennes”. Той нарича новия си магазин “Hennes&Mauritz”, или както ни е познат днес H&M. 
Сега дизайнерът Петер Клусел черпи вдъхновение за колекцията Mauritz Achive от стари каталози на Mauritz Widforss, след като вижда реклама на магазина в стара книга. 
“Това бе сборник от стари шведски списания за лов и риболов, в който видях реклама на Mauritz Widforss. Не след дълго разбрах, че именно това е магазинът Mauritz, който поставя началото на мъжката мода в H&M.”
Моделите от колекцията са вдъхновени от връхните облекла, предлагани в Mauritz Widforss. Така традицията се преплита с модерното, а съвременният градски мъж може да ги съчетае по свой собствен начин, пренасяйки историята в ежедневното си облекло. За по-автентично усещане при изработката на повечето облекла са използвани специални материи като промазан памук, произведен от British Millerain, или различни видове вълна от Abraham Moon & Sons. 
Какво носят мъжете тази есен?
Елате с нас зад кулисите на H&M Fashion Icon
Трансформацията на Габриела и Мадлен