Дръзките визии от филмовите награди на MTV 2017!

Игралният филм по обичаната анимация на Disney “Красавицата и Звяра” спечели голямата награда на церемонията MTV Movie & TV Awards 2017. 

Лентата с участието на Ема Уотсън, Дан Стивънс и Люк Евънс триумфира в категорията за най-добър филм, докато екранната Бел прибра приза за актьор на годината. За първи път категориите не са разделени на женски и мъжки, а това беше и темата на благодарствената реч на Ема, произнесена от сцената на наградите.

“Решението на MTV да създаде награда за актьорско майсторство ще означава нещо различно за всеки. За мен обаче, това показва, че актьорството се свежда до умението да влезеш образа на някой друг. И това не би трябвало да бъде разделяно в две различни категории,” заяви Уотсън, докато държеше наградата си.

“Според мен получавам този приз, заради Бел и заради това какво олицетворява тя. Селяните в нашата приказка искаха да накарат Бел да повярява, че светът всъщност е по-малък от нейните представи, с по-малко възможности за нея. Че нейното любопитство и страст към познанието, желанието й да получи повече в този живот, всъщност я отчуждават. Хареса ми да играя някой, който избра да не вярва в тези неща. Гордея се, че съм част от филм, посветен на различното, грамотността, щастието и любовта.”

Освен Ема и “Красавицата и Звяра”, награди получиха Stranger Things и Мили Боби Браун (сериал и актьор в сериал), Джефри Дийн Морган (за ролята си на злодей в “Живите мъртви”) и други. Специалната награда за поредица на цяло едно поколение отиде при “Бързи и яростни”.  

Най-доброто от червения килим преди наградите ви очаква в галерията по-долу! (Снимки: Profimedia)