Диското отново ще ни спаси – посланието от новото ревю на Balmain

Новата колекция на марката е вдъхновена от първите предложения на Пиер Балмен в годините след войната.

Можем да се съгласим, че 2020 година прекалено напомня на война – всеки ден чуваме плашещи новини и нормалното ни ежедневие е нарушено отвъд нашия контрол. Затова и аналогията, която от Balmain правят с последните си предложения е съвсем уместна.

Това, което я прави още повече на място, е и фактът, че с колекцията пролет-лято 2021 те отбелязват 75-тата годишнина от основаването на модната къща.

В този дух моделите им са силно повлияни от диско стила с неонови акценти, екстравагантни кройки и хиперболизирани подплънки.

За да почете минало на марката, Оливие Рустейн обнови и иконичния принт, създаден през 50-те и го вмъкна в много от моделите.

Дрехите, които не носиха черно-белия принт, пък бяха облечени в Swarovski. От марката заявиха, че са използвали 2 милиона кристала в цялата колекция.

Част от спектакъла бе комбинацията от LED осветление и изкуствен дим, което създаде мистериозно настроение на дефилето. Специално участие взе самият Оливие, който наблюдаваше ревюто от стол по средата на подиума. Накрая шоуто бе закрито от очарователно дуо от две деца.

Вижте повече от ревюто в галерията.