Дъщерята на Кърт Кобейн е новата муза на Marc Jacobs

24-годишната дъщеря на рок легендата Кърт Кобейн и Къртни Лав, Франсис Бийн Кобейн, е най-новото попълнение в редиците на моделите с известно потекло. 

Брюнетката е новото лице на Marc Jacobs, но не очаквайте скоро да я видите на модния подиум. “Не мисля, че ще се изявявам като модел за някой друг в близко бъдеще. Това е 100% извън зоната ми на комфорт. Не бих го направила за никой друг, освен за Марк,” казва Кобейн пред VOGUE.

Както може и да очаквате от дъщерята на фронтмена на Nirvana, имиджът, който сама гради в социалните мрежи и личният й прочит на гръндж стила привличат много дизайнери през годините. Франсис отказва на всички, докато не идва поканата от страна на Марк.

“За пръв път срещнах Франсис Бийн, когато тя беше на две години, по време на вечеря с майка й Кортни и дизайнерката Анна Суи,” пише Джейкъбс в Instagram.  С тези думи дизайнерът обяви, че е избрал именно Кобейн за лице на кампанията пролет-лято 2017. “Винаги съм искал да работя с Франсис. Нейната красота, уникалност и сила са неща, на които от дълго време се възхищавам и заради които я уважавам. Малко неща остават такава константа, като моето вдъхновение от тези, чиито честност, почтеност, кураж и любопитство продължават да ги водят далеч извън приетите граници.”

“Не бих била модел, ако не смятам, че проекта е готин и не слагам името си зад нещо, в което не вярвам,” продължава Франсис Бийн. “Според мен колекцията е страхотна и бях поласкана, че Марк се е сетил за мен. Казах му, че за масовата публика е аутсайдер. Все още има славата на бунтар в модния свят и е бил такъв през цялата си кариера.”

Дизайнерът е известен с нетипичните лица, които често избира за своите кампании. Миналата година една от звездите в пролетно-лятната фотосесия беше 71-годишната певица Бет Мидлър, докато в есенно-зимната видяхме Миси Елиът. През 2015 Шер, дъщерята на Уил Смит – Уилоу, Уинона Райдър и Антъни Кийдис от Red Hot Chili Peppers позираха редом до няколко супермодела. “Аз не представлявам красивите топмодели,” казва сега Кобейн. “Аз съм образът на едно стандартно, обикновено момиче и показвам как то ще изглежда, когато носи тези дрехи. Мисля че заради това ме избра Марк.”