Chanel върна 90-те на подиума

Виржини Виар се качи в машина на времето и пренесе модели, отговарящи на последните тенденции, на модните подиуми от 90-те и 80-те.

В новата колекция на Chanel една е ключовата тема – споделеното желание да се освободим от задръжките и да се насладим на момента. Моделите на марката имаха шанс да направят това по време на шоуто, което върна непринудената красота на ревютата от златните години на модата, когато лица като Клаушия Шифър и Наоми Кембъл заразяваха с усмивките си на дефилето.

В типичния за 80-те и 90-те маниер модният подиум на Chanel бе заобиколен от фотографи, а моделите флиртуваха с камерата, позирайки под светлините.

За да прикове духа на ревютата от времето на Карл Лагерфелд, когато той сам заснемаше моделите зад кулисите, Виржини покани фотографското дуо Инез и Винуд да дадат начало на шоуто с кратък филм, вдъхновен от миналото.

Дрехите, които видяхме по време на шоуто пък, бяха умело съчетание на стила на  90-те, със заемки от 60-те, но погледнати през призмата на новото поколение мода. С тях стана още по-ясно желанието на Виржини да привлече интереса на младите потребители с по-модерен стил и ярки съчетания.

Вижте повече от модното ревю в галерията и във видеото по-долу.

Снимки: Profimedia

Fashion GalleryHero SliderPopular