Богините на Донатела Версаче

Когато една звезда избере тоалет на Atelier Versace за червения килим, тя е сигурна в две неща. Първото е собствените си сексапил и увереност, а второто – че ще направи впечатление. 

Донатела Версаче създава дрехи, които крещят “погледни ме”. Роклите са прилепнали, ушити така, че да подчертават най-доброто в носещата ги дама, почти винаги с изрязани детайли, понякога разкривайки повече, отколкото трябва. Вдъхновените от мъжкия гардероб костюми, гащеризоните, топовете и дори бомбър якетата са богати на детайли и не по-малко сексапилни от минитата. 
Новата колекция на италианската модна къща се придържа строго към правилата, създадени още от Джани Версаче, а именно да отдаде почит на женската фигура, разчитайки на вече споменатите похвати, но и на цял куп от най-звездните имена в съвременната мода. И докато вече покойният основател на марката превръщаше своите ревюта в истински спектакли, в които гвоздей на вечерта бяха имена като Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд, днес неговата наследница Донатела прави същото, избирайки за музи момичетата, които са истински рокзвездни на модния подиум. 

Ирина Шейк 
Роузи Хънтингтън-Уайтли 
Ревюто на Atelier Versace сложи началото на седмицата на висшата мода за сезон пролет 2016 в Париж. В светлината на прожекторите застават тоалетите, издигайки в култ женския сексапил и чувственост. Високи цепки, дълбоки деколтета, ефирни материи и прорези навсякъде задават тона на колекцията. В допълнения към тях виждаме геометрични мотиви, усукани въжета и кристали Swarovski, красящи почти всичко от дълги и къси рокли през костюми чак до деликатните сандали с тънки каишки върху краката на моделите. 
Джиджи Хадид
Бехати Принслу 
Изключвайки традиционното черно и бяло, цветовете, които доминираха, бяха неонови – оранжеви мини рокли, дълги и ефирни рокли в яркосиньо, сетове от панталони и къси якета с подчертано спортен дух, декорирани с жълти ленти, сложни плетеници от черно и неонови нюанси, срещащи се в роклите, саката и сандалите с каишки и връзки. 
Наташа Поли
Лара Стоун
Колкото до модерните богини на Донатела, на модния подиум на дизайнерката дефилираха ветерани като Лара Стоун и Наташа Поли, супермодели като Роузи Хънтингтън-Уайтли и Ирина Шейк, любими момичета на Victoria’s Secret като Джоан Смолс и Стела Максуел, и Джиджи Хадид – най-споменаваното име в бранша за миналата година, която закри ревюто на Versace с характерна походка, силен опушен грим и ултра секси черен костюм, крепящ се сякаш едва-едва на няколко парчета плат и въжета. 

Джиджи Хадид
Джоан Смолс
Стела Максуел
А като нагледен пример за това, че роклите на Версаче са любим избор на смелите звезди от музикалната и филмовата индустрия, Рита Ора се появи на първия ред на ревюто в същия тоалет, който Джоан Смолс по-късно разходи на подиума. Сигурен знак, че моделите на Донатела скоро ще се появят на безброй червени килими и бляскави партита. Сезонът на наградите е в разгара си, а церемонията по връчването на музикалните статуетки Grammy тепърва предстои! 

Рита Ора 



Atelier Versace Haute Couture пролет 2016

Снимки: Profimedia 


Бременната Криси Тийгън е поразително секси