Бижутата от “Игра на тронове” вече могат да бъдат ваши

Манията по световноизвестния сериал на HBO “Игра на тронове” за пореден път дава отражение и в модната индустрия! 

Вече сме ви разказвали за впечатляващите костюми, които дизайнерката Мишел Клептън създава специално за персонажите на Емилия Кларк, Натали Дормър, Лена Хийди и компания. Сега Мишел, черпейки вдъхновение от Майката на драконите Денерис Таргариен, обединява сили с бижутерите Юнъс Аскот и Елиза Хигинботъм и създава марката MEY Designs. И както можете да си представите, драконите са главни действащи лица в дебютната им колекция!

По-наблюдателните фенове ще забележат колие, точна реплика на бижуто, което Денерис носеше в един от епизодите на 5-ти сезон на сериала. “Чистотата на бялата рокля и сребърното колие около врата й бяха създадени така, че визуално да я отделят от битката, която тя не одобрява и която се развива пред нея,” казва Клептън. Обемният сребрист дракон е изработен със забележително внимание към детайла и сам по себе си би бил интересно допълнение към всяка визия, независимо дали харесвате сериала или не.

Сред останалите бижута откриваме пръстени с дракони, гривни, имитиращи опашката на влечуго, както и колиета с висулки и обеци в стил драконови яйца.

Цялата колекция съдържа 20 бижута, а цените им започват от 95 долара и достигат впечатляващите 2 730 долара. Предвид факта, че огромен брой знаменитости са сред почитателите на сериала, ще ни бъде интересно да видим някое от тези бижута на червения килим. Но коя известна дама първа ще се реши да почерпи вдъхновение за визията си от Денерис?