Българско име в класацията на Vogue за изгряващи дизайнери

Чакането за Мария Бакалова на наградите “Златен Глобус” тази седмица, за малко да ни накара да пропуснем друго голямо постижение на българин.

Антонио Ватев и неговата модна марка, av vattev, спечели вниманието на Vogue с последната си колекция, вдъхновена от космоса, GENERATION in REHEARSAL. Дотолкова, че модната библия включиха българина в класацията си на топ 10 изгряващи дизайнери.

Пред изданието Ватев споделя, че любовта му към НАСА и космическата тема възниква от детството му, когато прочел материал на списание “Биограф”, посветен на Луи Армстронг. Затова и за големия си пробив в модната индустрия той заложил именно на тази тематика, смесена със стила на 70-те.

В клипа за представянето на колекцията по време на Седмицата на модата в Лондон, той използва музика, която отдава почит на българското наследство. Антонио работил с музикалното дуо Faux Real, за да създадат ремикс на основата на гласа на Валя Балканска от “Излел е Делю хайдутин”, песента, с която България остави своя отпечатък в космоса – малък детайл, който допълва тематиката на модната колекция.