Александър Уанг отговори на обвиненията срещу него

През последната седмица дизайнерът получава множество обвинения в сексуално насилие.

След първоначалното обвинение на модела Оуен Муни в последната седмица на миналата година осем други жертви на тормоз разкриха своите преживявания с Александър Уанг, разкриват от Business of Fashion.

За първи път дизайнерът говори по темата пред The New York Times:

“През последните дни получавам безпочвени и грозни фалшиви обвинения. Тези твърдения са разпространени от профили в социалните мрежи, известни с това, че публикуват опозоряващи материали от недостоверни и/или анонимни източници с никакви доказателства”, споделя Уанг.

“Екипът ми прави всичко по своите сили, за да разследва тези твърдения и обещавам да продължа да бъда искрен в този процес. Късметлия съм, че получавам огромно количество подкрепа през последните дни и съм благодарен на тези, които останаха до мен.”

Това не е първият път, в който той е обвиняван в сексуален тормоз. През 2017 година бяха публикувани серия от постове, описвайки ситуация между мъж и Александър Уанг по време на концерт в Бруклин. През 2019-а пък изпълнителката Азилия Банкс сподели за няколко анонимни профила, които твърдяха, че също са били жертва на тормоз от Уанг.