Nina Ricci, Lanvin, Balenciaga и Balmain

Последната седмица на модата, на която се представят колекции за пролет 2014, тече в Париж. 

На дефилетата в града на любовта доминираха романтични визии, като при Nina Ricci, или пък с по-хард привкус, като тези на Balmain. 
Nina Ricci
Колекцията на Nina Ricci беше решена почти изцяло в бяло, пудрено розово и кремаво. В роклите преобладават материите дантела, органза и шифон, а кройките са асиметрични. Флоралните принтове са приглушени и ги видяхме и при аксесоарите. Впечатление правят нежните сандали с тънки каишки, които този сезон се завръщат, за сметка на тези с груба структура. 

Balenciaga
За разлика от дебюта си за бранда, където използва само черно и бяло, този път Александър Уанг реши да експериментира с цветовете. Не видяхме ярки тонове, но приглушените пастели преобладаваха в съчетанията. Късите топове, така характерни за първата му колекция, присъстваха отново, но този път освен в монохром бяха решени и в нежни флорални принтове, бледо розово, синьо. 
Balmain
От бранда ни изненадаха приятно – един от любимите ни ангели на Victoria’s Secret, Роузи-Хънтингтън Уайтли, направи своето завръщане на модния подиум. Русата красавица закри ревюто, в което видяхме типичните силуети за марката, съчетани с много блясък, под формата на вериги (както по дрехите, така и като аксесоар), златни върхове на обувки и лъскави нишки, преплетени в материята. 
Lanvin
При Lanvin блясък не липсваше или е по-правилно да кажем – той беше навсякъде. Блестящите нишки, преплетени в плата, присъстваха върху рокли, поли, топове и сака. Лъскъв сатен и брокат също доминираха в тоалетите. Силуетите бяха вдъхновени от 20-те и 80-те години, но с осезаемо усещане за модернизъм в дължините и необичайните кройки и набори. 

Снимки: Profimedia