Nike създаде екипи за Холандия и Бразилия на Мондиал 2014

Nike създаде юбилеен екип за футболистите на Холандия и резервни за Бразилия, с които играчите на двете държави ще се появят на световното първенство по футбол това лято. 

Впечатляващ със смели нови елементи в дизайна, националният футболен екип на Холандия за 2014 улавя неподражаемия дух и нестихващата гордост на холандския футбол, като същевременно предлага най-доброто в областта на иновациите по време на игра.

За да отпразнуват 125-ата годишнина от основаването на KNBV (Кралската холандска футболна асоциация), националните екипи за 2014 са с впечатляващ нов герб. Той представлява уголемен бял лъв, символ на новата епоха в холандския футбол и на ценностите на националния отбор – откровеност, чест, единство.

„Искахме да отбележим този исторически момент за Холандия с нов екип и нов герб, които да почитат миналото, но същевременно да символизират старта на вълнуващ нов период за холандския футбол“, коментира Мартин Лоти, творчески директор на Nike Football. 

От Nike създават и резервните екипи на доманиките от Бразилия, като черпят вдъхновение от богатото културно наследство на страната. 
Традиционната резервна синя фланелка е в двуцветно синьо райе, а чрез серия малки геометрични кръгове и ромбове, символизиращи диаманта от бразилския флаг. Сините нюанси на райето добавят динамичен стил.

Синият фон също отразява красотата на океана и бреговата ивица на Бразилия, както и нацията, известна със своята сърф култура. Както и в домакинския екип и в този бразилският герб също е обновен. Той е с увеличен размер и с добавена златна нашивка за бляскав ефект.

Зад него, от вътрешната страна на фланелката, е щампован диамантът от бразилски флаг, а около него фразата “Nascido para jogar futebol”- “Роден, за да играе футбол”.

Невъзможно леките маратонки Flyknit Lunar2
Маратонки за бягане от следващо поколение – Nike Air Max
Иновация при спортните обувки – Nike Flyknit