H&M облича шведските олимпийци в Сочи

Шведският олимпийски отбор ще носи екипи, създадени от модния гигант H&M на откриването на Зимната олимпиада в Сочи. 

Самите атлети са помогнали при дизайни на моделите, а цветовете, използвани за дрехите, са характерните за шведския национален флаг. Освен на Зимната олимпиада, H&M ще облича олимпийците за Летните олимпийски и параолимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г.
Марката осигурява пълен гардероб за спортистите, включващ екипи за тренировка и свободното време, както и състезателните облекла на шведските отбори по фигурно пързаляне, кърлинг, ски и сноуборд свободен стил.
„За H&M е огромна чест да облече шведските олимпийци и параолимпийци за предстоящите Олимпийски игри в Сочи. Дизайнът на облеклата обединява спорта и модата по напълно нов начин, а колекцията с гордост ще представи шведските традиции“, споделя главният дизайнер на H&M Ан-Софи Йохансон.
„Щастлив съм да съобщя за предстоящото дългогодишно партньорство с H&M, което ще започне със създаването на екипите на шведския олимпийски отбор за Зимните игри в Сочи през 2014 г. Решението на H&M да поканят група наши спортисти да вземат участие в разработването на дизайна на дрехите е новаторско и вълнуващо. Горди сме, че ще работим заедно с H&M – една шведска марка, известна в цял свят,“ казва Стефан Линдеберг, председател на Шведския олимпийски комитет.
Виктория Бекъм разкрива тайната на успеха
Ето ги обувките с марка Sarah Jessica Parker
H&M пуска капсулна спортна колекция