Fashion Days празнува своята пета годишнина

За своята пета годишнина Fashion Days, модна дестинация номер едно за Централна и Източна Европа, отчита забележителен ръст в продажбите.

От една страна той се дължи на динамичното развитие на онлайн търговията, а от друга – е резултат от успешната дългосрочна стратегия на компанията. Най-новата стъпка от реализацията на тази стратегия е съществена промяна на бизнес модела.

Fashion Days се разраства от онлайн клуб за пазаруване с ограничени във времето кампании до онлайн магазин с голямо разнообразие от над 500 000 продукта и повече от 1000 марки. Този стратегически ход се доказва като успешен, открива още перспективи за развитие и за 6 месеца вече дава обещаващи резултати: значително увеличение на продуктовото разнообразие, намаляване на времето за доставка и на процента отказани или върнати продукти.  

За последните пет години Fashion Days се утвърждава като лидер в онлайн търговията с модни продукти в Централна и Източна Европа с впечатляваща база от над 6 000 000 потребители и със забележителни финансови и оперативни резултати. Приходите на компанията нарастват средно с 2,5 пъти за последните три години. Едновременно с това средният срок за доставка намалява от 30 дни през 2010 г. до 5 дни през септември 2014 година.

„Гордеем се с постигнатото. През първите пет години отчитаме тенденция на възход. Установихме стабилни взаимоотношения с представителствата на топ модни марки и станахме техни предпочитани партньори, което е ключово предимство. Освен това притежаваме професионализъм, гъвкавост, капацитет и добър екип, така че да продължаваме да развиваме бизнеса. Сега е време да адаптираме и усъвършенстваме стратегията си, за да бъдем още по-близо до променящите се изисквания на потребителите. Със сигурност обаче ще запазим отдадеността си към оперативно съвършенство и страстта си към модата и стила.“ – отбеляза Маркус Окмус, Главен изпълнителен директор на Fashion Days.

Съвети от един моден дизайнер: пазарувайте като парижанки
Как поддържат форма французойките
9 задължителни неща в гардероба на французойката