Best of: Звездите в Donna Karan

Дона Каран най-сетне потвърди слуховете – дизайнерката се оттегля от своя пост начело на едноименния лейбъл, за да може да се фокусира върху други проекти.

В модния свят поне от година се говори за евентуалното решение на Карън да предаде щафетата на по-млад дизайнер, но засега това няма да се случи. От модната група LVMH, които закупиха Donna Karan и младежката линия DKNY през 2001 обявиха, че засега не търсят заместник на дизайнерката и по тази причина на седмицата на модата в Ню Йорк тази есен няма да бъдат представени пролетни колекции за 2016. 

“От няколко години обмислям правилния момент за тази стъпка. В момента се чувствам се уверена, че Donna Karan има светло бъдеще пред себе си и е в правилните ръце,” заявява Карън. Дона създава бранда през далечната 1984 г. заедно със своя съпруг Стефан Уайс и от тогава до днес е успяла да го превърне в синоним на холивудски блясък и изтънчена женственост. 
Любимата на куп звезди дизайнерка е създала тоалети за някои от най-популярните имена в съвременния шоубизнес. Малка част от най-добрите от тях събрахме в нашата галерия.
Снимки: Profimedia
Текст: Йоанна Илиева

Звездите в Oscar de la Renta
Звездите, които се обличат без стилист
Три дни в гардероба на Амал Клуни