Модни съвети от стилиста на Хейли Болдуин

Мейв Райли, отговорна за гардероба на Хейли Болдуин, Меган Фокс и редица други звезди, споделя главните правила, на които се подчинява, когато създава визии.

“За мен това са много повече от просто дрехи. Това е най-важното нещо за мен и моята кариера”, споделя звездната стилистка Мейв Райли в интервю за британския Harper’s Bazaar.

Пред медията тя разкрива и част от тайните си за винаги безупречни тоалети:

Намерете си шивач

За да изглежда една дреха добре, тя трябва да пасва правилно върху тялото ни. Тук се намесват услугите на шивачите.

Да, ще ви струва малко по-скъпо да преправяте всяка своя покупка, но можете да го правите с мярка, само когато се налага. Ако цените външния си вид и особено ако се стремите да създадете капсулен гардероб с малко, но качествени модели, които ще ви служат вярно години наред, редовните посещения при шивача са почти неизбежни.

Добър пример е визията в розово на Хейли Бийбър от Bottega Veneta. Моделът се е харесал на Болдуин, но дължината не е ласкаела тялото й перфектно. Затова и Райли го скъсила, за да привлече вниманието към оформените крака на Хейли.

Мислете нестандартно

“Често търся дрехи за Хейли Бийбър в мъжките колекции. Има толкова много готини модели, които не съществуват в дамската мода” – ето го и обяснението зад множеството овърсайз визии на модела, които едновременно изглеждат нестандартно, но и много стилно.

Дори и да не се насочвате директно към гардероба на силното рамо, това правило, което Мейв спазва, само ни напомня, че не можем да поставим граници на модата и възможностите за експерименти са безкрайни.

Насочете вниманието към това, което харесвате в тялото си

“Хубавият стил означава да знаете как да се обличате според вашия тип тяло”, споделя още Мейв. Често виждаме Хейли да акцентира с тоалетите си върху центъра на тялото си – добре оформеният й корем и тънката талия създават илюзията за още по-красива фигура тип “пясъчен часовник”.

Populartips