Хали Бери за костюма на Жената-котка, роклята от Оскарите и още от незабравимите й визии

Във видео за Vogue актрисата обръща поглед назад към най-емблематичните си визии.

От роклята за абитуриентския й бал, с която е спечелила “Мис Охайо” и се е състезавала за титлата “Мис Свят” през 1986 година, до визията, с която спечели Оскар – много са тоалетите на Хали Бери, които винаги ще помним и за част от тях разказва тя в ново видео.

Част от визиите, които Хали разглежда пред модната библия, са оранжевият бански костюм от Джеймс Бонд и костюмът на Жената-котка, който тя описва като много по-тежък, отколкото изглежда. За него тя допълва, че днес го асоциира с безкрайните приятни емоции на снимачната площадка за филма.

За роклята от Elie Saab, с която направи история на Оскарите като първата чернокожа жена, която да получи наградата, Бери разказва, че е избрала да се довери на тогава все още малко познатия млад дизайнер, защото моделът е бил истински перфектен за нея, покривайки точните места и оставяйки я да се чувства свободна, но и царствена.

“Гледам тези снимки и си спомням, че съм част от историята и никой не може да ми отнеме това”, споделя още за голямото си постижение.

Освен за емблематичните тоалети Хали Бери разказва и историята зад късата прическа, която по-късно бе именувана на нея. Актрисата споделя, че е направила дръзкия избор, за да се отличава от всички останали и да привлича вниманието на филмовите екипи по време на кастингите.

Вижте какво още разкри звездата във видеото: