Girl On The Go: Мартина Върбанова

Познаваме Марти покрай работата й – тя е на 27 и се занимава с маркетинг и с ивент мениджмънт. Но по-важното е, че е винаги усмихната и мила и че присъствието й светкавично бързо те зарежда.

Да, точно като на снимките е – последователите й в Инстаграм харесват както винаги актуалния й стайлинг, така и позитивното й излъчване. Мартина е красиво градско момиче с усет към модата, любов към пътуванията и интерес към интериорния дизайн. Истински обаче я откроява това, че е наистина безкрайно приветлив човек.

Освен това, харесваме много това, че се стреми да бъде полезна с постовете си и да споделя шопинг находки, достъпни модни идеи, готини места в и извън България. Ако я последвате в социалната мрежа, гарантираме, че ще имате винаги своята дневна порция модно и лайфстайл вдъхновение, което ви зарежда като слънчева батерия. Точно както направи с нас днешният разговор с нея.

В момента сме под карантина – как запълваш времето си?

Вече втора седмица работя от вкъщи и бюти тоалетката ми се превърна в бюро. Преди да започна работа, чета по 1-2 глави от книгата “Мисли и забогатявай”. В 18:00 си пускам лайв тренировка в Instagram и след това се награждавам с нещо вкусно и сериал по Netflix. Вмествам и разговори с приятели в тази „динамична“ програма.

По какъв начин поддържаш социалните си контакти?

Благодарение на това, че продължавам да работя, ежедневно поддържам контакт с екипа си. Освен това, съм в постоянна комуникация с приятелите ми тук и в чужбина и разговорите по Facebook и Facetime са част от графика ми за деня.

Успяваш ли да намериш мотивация да спортуваш у дома? Ако да – какво?

Да, извънредното положение дори ме мотивира да тренирам още повече. За мен тренировките са задължителни, поне 2 пъти в седмицата. Сега тренирам вкъщи почти всеки ден по един час докато гледам лайв тренировки или видеа в YouTube.

Има ли нещо, за което все не ти достига време, така че ще го свършиш сега?

Да, сега чета повече книги и гледам сериали. Освен това, прилагам нови методи на организиране на стаята ми, които имах идеи от известно време насам.

Как стартира един твой типичен делничен ден?

Събуждам се в 08:00 и преминавам към сутрешната ми бюти рутина. Пия кафе и си давам между 5 и 15 мин. за социалните мрежи, а след това чета книга и към 09:00-09:30 часа започвам работа.

Кои са първите бюти продукти, към които посягаш сутрин?

Първата ми стъпка е почистващ лосион, който нанасям на лицето с гумена гъба, която ексфолира и масажира кожата. След това е време за лосиона, който предпазва от влиянието на синята светлина, хидратиращ крем за лице и за зоната около очите.

Перфектната закуска?

Купичка с кисело мляко, мюсли с тъмен шоколад, банан и ягоди.

Кои са най-важните елементи в дамския гардероб през пролетта според теб?

През пролетта най-важните елементи са пастелните цветове! Пролетта е красив сезон, в който природата се пробужда и ни вдъхновява с нежните си нюанси. За това и в моя пролетен гардероб се намират цветове като бледорозово и небесносиньо. Задължителен чифт обувки са маратонките, които правят дългите разходки още по-приятни.

От къде пазаруваш най-често?

Пазарувам основно от физически магазини, независимо дали са за първа или втора употреба. Посещението им ми доставя истинско удоволствие и както Кари Брадшоу е казала “Шопингът е моята кардио тренировка”.

Вземаш ли дрехи назаем?

Да, нали за това са сестрите? 

Любими обувки в момента?

Пиша този отговор, докато навън е отрупано със сняг. За това трябва да избера кожените ми ботуши, високи до коляното.

Бижу, с което почти не се разделяш?

Сребърните ми обици, подарък за 25-тия ми рожден ден от много скъп за мен човек.

Най-странното нещо в чантата ти?

Матиращи листчета за лице.

Крем за лице?

Независимо от бранда, трябва да е хидратиращ и да съдържа поне 20 SPF.

Продуктите ти за коса?

В момента използвам шампоан с чесън против косопад и за растеж, както и подхранваща маска. Преди сушене и оформяне, винаги нанасям термозащита (доволна съм от крема на Polina Sofia x Brave New Hair), а след това идва ред на течните кристали.

Най-идиотската ти покупка?

Един цял бански от ebay, който се класира за поредицата “Expectations vs reality”.

Нещата, в които според теб си струва да се инвестират повече пари?

Връхни дрехи, чанти, обувки, козметика и техника.

Любимата ти модна униформа, когато пътуваш?

Кожено яке, спортно-елегантен панталон, тениска и маратонки. А условието е с всяка дреха да мога да създам други тоалети.

А има ли тренд, който не можеш да понасяш?

Не можех да понасям тренда с biker shorts миналата пролет, но ето, че вече го възприемам и дори тренирам с такова клинче.

Къде в София можем да те срещнем най-често в свободното ти време?

На вкусен брънч с приятелки или в някой мол, където наблягам на “кардио тренировките”.

Какъв е твоят перфектен уикенд?

Перфектният уикенд е микс от наспиване, вършене на максимално много задачки за кратко време, заснемане на кадри за Instagram, поне една брънч-среща и вечерно излизане за чаша вино или коктейл.

Hero SliderPopular