Girl On The Go: Лилия Дакова

Формулата за перфектната покупка и задължителните елементи в дамския гардероб – съветите директно от експерта.

Може би познавате Лилия от блога, който поддържа със сестра си – Kinky Potion Portion, или пък може би ви е позната от красивия й инстаграм профил.

Вероятно по-малко от вас знаят, че тя е маркетинговият експерт зад известния онлайн магазин Remix. Това мигновено я прави не само специалист по комуникациите, но и дама, от която да получим адекватен моден ориентир за собствения си гардероб.

Разговаряме с Лили, за да разберем кои са нейните любими трикове при пазаруването, как се облича, когато пътува и кои са нейните съвети за добра визия – от грима и прическата до дрехите.

Кои са първите бюти продукти, към които посягаш сутрин?

Имам един “дифузер на красота” на Galénic, чиято функция е да подсилва сиянието ми (цитирам ви опаковката). Сиянието е важно за мен, както вътрешното, така и външното, затова му се доверявам и като основа за грим.

Любимата ти модна униформа, когато пътуваш?

Наскоро равносмятах последната година. Имам около 320 часа от живота по летища/полети. Това са 13 денонощия. Любимо е всичко, осигуряващо комфорт. Обувки, които свалям лесно при security check. Раница за ръчен багаж, не дамска чанта. Задължително layering, поне няколко слоя, които да махам или надграждам, за да се нагаждам с лекота към капризите на времето. На последното се научих през един късен ноември 2011 в Мадрид, където акостирах със зимни яке и пуловер на 22 градуса в 10 вечерта.

В работата си вероятно постоянно попадаш на модни находки и елементи от облеклото, които другаде трудно можем да намерим. С коя твоя покупка най-много се гордееш?

Притежавам модела KATESM на Matt & Nat – канадски бранд за аксесоари от веган кожа. Вътрешната й част е от найлон, произведен от рециклирани пластмасови бутилки. Страхотна чанта, а и магнит за комплименти.

Попадения са този свеж клъч и Chateau парката на J.Crew, също една парти пола от розов сатен и черен тюл от вече неоткриваема колекция на La Redoute.

А коя е дрехата, с която си имала най-готините спомени?

В гардероба стои розов топ от парти ерата ми в Electric Brixton преди известен брой години. Не съм го слагала втори път, едва ли ще се случи, обаче го оставям на закачалката дори когато прибирам летните дрехи да почиват. Приятно е да го поглеждам и да си припомням колко непринудени танци и усмивки изживях с него. Само не казвайте на Мари Кондо!

Girl On The Go: Стилът на Константина Живова

Коя от последните тенденции ти е фаворит и коя искаш да изчезне по-бързо?

Не бива да робуваме на тенденции. Допада ми, че мога да нося Trespass яке със спортно-елегантна миди рокля както на бюти събитие, така и на разходка с куче, без някой да ме гледа осъдително. Преди в офиса държах чифт обувки и рокля за спешни случаи. Днес трендовете са по-благосклонни, може би еклектиката на “всичко е модерно” помага, макар още да не мога да се примиря с последното.

Възмутена съм от практиката за форми на изкуство в колекциите на 2/3 от марките в мола. Ще ми се мацките, носещи гордо щампи на Ван Гог, успешно да назовават някоя картина извън слънчогледите/нощното небе. В момента просто отказвам да си нося тениските на Междузвездни войни.

Girl on the Go: Моделският ритъм на Росита Георгиева

Кои са най-важните елементи в дамския гардероб през зимата според теб?

Едно непромокаемо яке с качулка, едно палто с прилично количество вълна. И двете с дълбоки джобове. Няколко мохерни пуловера. Чифт ботуши, които ще понесат и дълги разходки, и дълбоки локви. Обемен шал, за да ни топли тогава, когато нямаме мъж до себе си.

Двете със сестра ти Натали работите заедно върху общия лайфстайл блог Kinky Potion Portion – имаш ли някакъв съвет към хората, които искат да станат блогъри?

Не губете себе си, само се преоткривайте.

На парти се чувстваш най-уверена, когато носиш…
Покрай събитията около блога и работата в HMSU, една от водещите организации за електронна музика у нас, от години ходя на толкова много партита, че вече съм категорична: увереност не се показва с аутфит. Най-уверена съм, когато се чувствам добре и искам да бъда на мястото, на което съм попаднала.

За какво си склонна да похарчиш най-много пари?

За спомени. Тях най-често набавям чрез пътешествия.

Какво включва твоята стратегия за разумно и изгодно пазаруване?

Напоследък си задавам въпросите дали вече не притежавам нещо със същата функция в гардероба; дали новата придобивка ще редуцира времето ми за обличане за даден повод; дали ако цената беше по-висока, все още щях да искам да направя покупката.

Твоята формула за перфектна прическа?

Не твърдя, че това съвършенство ми се отдава. Харесва ми да вплитам флора в косата, тя със сигурност добавя няколко точки към крайната оценка.

Коя е любимата ти снимка в Инстаграм и каква е историята зад кадъра?

Сещам се за Пиер Берже, който пита Ив Сен Лоран за идеята му за земно щастие. Ив отвръща: “Голямо легло. Пълно.”
Моята е ето това спокойствие. Кадърът е от Пиза.

Диети – да или не?

Диети – не, хранителни режими – да.

Какво правиш в дните, в които нямаш работни ангажименти, и времето ти е само за теб?

С времето се научих да ставам рано и в тези дни. Обичам да посветя цял час на чаша кафе. Нямате представа колко врати отключва тя в съзнанието ми.

Избра ли си вече грим визия за новогодишната нощ? Ако си, каква ще бъде тя?

Грим визиите ми от пролетта насам са едни и същи: малко спирала, цветен балсам за устни и блестящи камъчета, които лепя около клепачите или деколтето. За новогодишната нощ съм поръчала тубички еко блясък. Ако не дойдат навреме, ще се наложи да си блестя и през 2020.

Коледните празници не са същите без… сестра, с която да ги споделя.

Чувстваш се най-добре, когато… усещам, че не си пилея времето.

Една мечта, която вече си успяла да осъществиш… Camino de Santiago.

От: Ивана Колева

Girl On The Go: Зузи Аспарухова

Hero Slider