Girl On The Go: Йоанна Илиева

Йоанна е нашият моден редактор и най-младият член на екипа ни. Обича експериментите, но никога не прави две неща – не си ляга навреме и не губи и грам от хладнокръвието си.

Заради второто, понякога й пеем “Ти нямаш сърце, ти не знаеш що е болка”. Но истината е, че трудно можем да си представим и ден без нейното чувство за хумор и без модните й съвети.

Йо следи с огромна страст всички червени килими в света на киното и музиката. Фен е на сериалите, филмите и книгите и общо-взето няма светска тема, по която да можем да я бием по компетентност. А сега, стига хвалби – даваме думата на самата нея!

Фразата “Girl On The Go” може би е най-точното описание за мен. Във всеки един момент бързам (и най-често закъснявам!) за някъде. Бързам да ви разкажа най-интересното от горещите модни тенденции в Miss Bloom, бързам да се гримирам за събитие, на което с колегите отиваме след работа, бързам за среща с приятелки през уикенда… Животът ми тече на бързи обороти и именно той определя стила ми. Държа на удобството и много по-често ще ме видите с кецове, отколкото с каквито и да е други обувки. Е, през лятото понякога ги заменям с ниски сандали с каишки, а през зимата – с боти на дебел ток.

При дрехите се придържам към монохромната палитра, но обожавам синьото във всичките му нюанси.

По отношение на beauty ритуалите и козметичните продукти смея да твърдя, че съм открила нещата, които работят за мен. Продуктите на La Roche-Posay и по-специално кремът Effaclar Duo и измиващият гел имат главна роля в грижата за кожата на лицето ми. Същото важи и за слънцезащитата. Avene или Bioderma са марките, на които най-често залагам. За почистването отново се доверявам на Bioderma и веднъж седмично слагам маска от серията Pure Clay на L’Oreal.

В ежедневието си рядко слагам много грим. Колкото и да се старая, не мога да се науча да ставам рано и последното, за което мисля сутрин, е това. Разчитам основно на коректор, бронзант, спирала и нещо върху устните. Когато реша да сложа сенки, обикновено са в топли земни цветове. Това лято съм влюбена в палитрите на L’Oreal и BH Cosmetics, които разполагат точно с такива нюанси. Лесно се комбинират помежду си, а с тях може да се постигне както деликатен дневен грим, така и драматичен опушен поглед. А когато съм в настроение за нещо по-специално, яркото червило никога не ме предава.

Любовта ми към модата, козметиката и моментите от ежедневието ми намират място в профила ми в Instagram. Който, смея да твърдя, е доста шарен, точно като водолейската ми природа. Излишно е да казвам, че верен съюзник запечатването на най-интересните случки, красивите места и всичко, което ме вдъхновява, е смартфонът. Напоследък в тази роля влиза Galaxy S8, който освен, че има всички качества, които търся при избора на телефон, е с ефектен дизайн и се превърна в допълнение на личния ми стил.

Сред backstage кадрите от последните ни проекти в Miss Bloom и JOY се прокрадват снимки на книгите, които чета в момента, любимите ми визии от последните колекции на Elie Saab или Burberry, или пък спомени от някое пътуване.