Girl On The Go: Ванеса Георгиева

Ванеса Георгиева е сред най-популярните български онлайн звезди. Тя е един от основните образи в студентската уеб комедия “Апартамент 404”, която се наложи като абсолютен хит във Vbox7.com.

Понеже говорим за комедия, не може да не отбележим, че нейният образ е точно такъв – претенциозна красавица, която се забърква в редица комични ситуации заедно със своите съквартиранти. За разлика от нейната героиня, която е готова на всичко в името на красотата и външния си вид, Ванеса е отдадена на следването си – предстои да се дипломира като юрист. С което напълно разбива клишето, че красивите жени не могат да бъдат и умни.

А като говорим за красота… през 2015 година Ванеса печели титлата “Мис Плевен” в родния си град. Въпреки титлата си, Ванеса не спира да доказва на хората около себе си, че красотата е нещо преходно и не струва особено, ако не е подплатено и с интелект. Въпреки това и тя има своите малки трикове за красота. Вижте какви са те:

Всеки ден…

Ежедневието ми е доста забързано. На ден се срещам с доста хора и за мен е важно винаги да изглеждам добре. Малко хора обаче биха повярвали, че понякога за добрия външен вид са необходими не повече от 20 минути. Обичам да акцентирам на усмивката си и на бляскавите си очи, затова наблягам на BB крем, спирала и безцветен гланц, с които засилвам NUDE ефекта. Предпочитам неангажиращо облекло, но все по-рядко мога да си позволя да заменя официалната си визия с него.

 

Козметиката

Ползвам La Roche Posay и Galenic – BB кремовете им са страхотни! Nuxe и Galenic са съвършените марки що се отнася до хидратиращ крем и крем за околоочен контур, а почиствам лицето си най-добре с мицеларната вода на Bioderma. За вечерния си грим залагам на Kryolan фон дьо тен и пудра, сенки и руж – Revolution, спирали – Yves Saint Laurent, а червилата са – Inglot, M.A.C., Victoria’s Secret.

Косата

За косата си се доверявам на продуктите на най-добрия фризьор за мен – Венелин Кондаков. Миналата година разработи революционни шампоан и маска, които ме спасиха от рядката коса и я удължиха двойно. Abel Shampoo е решението за красива коса. Внимавам с употребата на преси и сешоари, но за сигурност слагам кристали – CAVIAR AntiAging от Alterna Haircare. Една тайна от мен – използването на домашни продукти върху косата е сигурно и бързо средство за двойно подхранване – например яйце, кисело мляко, зехтин и лъжичка мед за 20 минутки веднъж на две седмици е плюс за вашата коса.

Гардеробът

Обожавам удобните дрехи, умереното цветосъчетание, удобните обувки, но същевременно екстравагантни, както и новите колекции. Близките около мен знаят, че смъкнатите, скъсани дънки, кубинки с капси и връзки и изчистен топ е моят стил. Обожавам да завършвам тази визия с изчанчено яке, шал или жилетка и раничка.

Напоследък стана доста актуална кожата под формата на клинове, панталони, блузки дори потници, така че както можете да се досетите в гардероба ми има вече 3 кожени рокли, 4 вида кожени клинове и два чифта кожени кубинки. Преобладават скъсаните дънки 3 размера по-големи, за да са още по-смъкнати и поради зимния сезон заредих куфара, при последното си пътуване до Англия, с топли и изчистени, едноцветни пуловери – за да ми е топличко. Ниските обувки са ми страстта и се наблюдават малко на брой високи обувки особено зимни, но имам от всеки вид – ботуш, бота, официални остри класически обувки – няколко цвятa, които за мое съжаление слагам и през деня – налага се.

Обичам дългите палта, големи, но изчистени шапки и шалове. Винаги намирам място за още една черна дреха – както знаем Black is the new black. Никога няма да ме видите да нося розово. Мразя го този цвят – имам един единствен розов пуловер, който е в бебешко розово и е единственото, приятно, розово нещо, което не ме дразни.

Нямам мании, различавам се от повечето момичета, които се захласват по витрини пълни с обувки, рокли или чанти. Не прекалявам с обувките, нито с чантите. Балансирана съм и умея да се контролирам, но това не означава, че не обичам да пазарувам. Напротив, просто понякога за да тренирам волята си нарочно не купувам нещо, което много ми е харесало – така знам, че слабости, които ме изкушават за мен всъщност не съществуват и спокойно на утрешния ден мога да отида и да си купя въпросното нещо.

Обичам…

Обичам да стоя вкъщи, на тишина. Дори със себе си понякога не разговарям – просто се изключвам от околността и мълча. Обичам понякога почивките си да прекарвам в сън. Обичам да отделям време за апартамента си – да почистя, да поразместя, да преподредя някой и друг шкаф. А понякога просто обичам да запаля нанякъде – при сестра си, при майка си или с приятелка на непознато място!

За последно бях в Англия при майка си. Обожавам да пътувам. Да опознавам, но за малко. България е моят рай и обичам да се връщам тук, а там да бъда за няколко дни. Обожавам да гледам филми и напоследък срещам затруднения в намирането на интересен филм, който не съм изгледала. Обичам да чета книги, но тъй като мразя разноцветието, влизайки в библиотека сред толкова различни визии бих се натоварила. Затова често предпочитам да се посъветвам с приятел за книга, влизам, искам я и си излизам. Но понякога се случва да поразгледам малко.