Girl On The Go: Благомира Василева

Ако можем да посочим един-единствен перфектен пример за това как една жена може да изглежда убийствено секси, обличайки се удобно, ще е точно тя.

Блага е онова момиче в офиса, след което всеки ден всички се обръщаме. Няма нужда да се облича предизвикателно – с безупречно поддържана фигура, кожа, коса, тен и маникюр, тя носи уау-ефекта винаги със себе си. Обожава белия цвят, френския маникюр, кецовете и спортно-елегантния стил като цяло. Запалена е по спорта, но ще ви издадем, че никога не ни отказва да седнем на обяд на по чаша вино и пица. И тогава е прекрасен събеседник с безпощадно чувство за хумор. Определено за ценители!

Толкова от нас, а ето и какво Блага сподели сама за своя стил и това как обича да се грижи за себе си:

Как да характеризирам себе си с няколко думи? Sales мениджър на две от най-добрите според мен дамски онлайн платформи: MissBloom.bg и Eva.bg. Привърженик съм на здравословното хранене, виното, спорта, пътуванията, снимките за инстаграм на всичко и на всички. И о, да! Обожавам модата и козметиката.

В ежедневието си залагам на спортно-елегантен стил. Удобни boyfriend джинси, скъсан или с кръпки деним, кожено яке, ниски, комфортни кецове или обувки. През лятото наблягам на бялото и по-искрящите цветове – цикламено, червено, синьо. Харесвам много комбинацията между морско райе и червено. За по-официалните поводи предпочитам класическата, но винаги секси малка черна рокля в комбинация с висок ток.

Задължителните аксесоари, които мога да нарека по-скоро необходимост за мен са слънчеви очила, часовник и смартфон. Необходимост, защото от момента, в който навлязох в дигиталния свят на уебсайтове и социални мрежи, смартфонът е “залепен за ръката ми”. От няколко месеца съм тотално влюбена в Galaxy S8. С него постоянното получаване на мейли, съобщения, правенето на снимки и видеа за личните и служебните Facebook и Instagram профили се превърна в удоволствие. Просто невероятно качество.

Beаuty ритуалите ми са много, тук ще споделя само най-основните и най-важните според мен. Не обичам да слагам много грим по лицето си. Фен съм на nude тренда. В ежедневието си използвам само няколко грим продукта – качествен, лек фон дьо тен (обожавам Designer lift на Giorgo Armani и Lancome Teint Idole Ultra Wear), бронзираща пудра, с която леко скулптурирам лицето си, молив или сенки за вежди, глос и спирала. “Блага, ти с изкуствени мигли ли си?” Това е въпросът, който най-често чувам, когато използвам Grandiose или Monsieur Big на Lancome.

И voala! Ето го резултатът. 

За сметка на малкото грим обаче, залагам на добре хидратираната кожа под него. Това е причината да подхранвам кожата си в дълбочина с различни козметични процедури. Любимата ми е мезотерапията на лице. Правя я през 2-3 месеца в Jewel Skin. Наистина, инвазивна и леко болезнена е, но за сметка на това наистина не съм правила нищо по-ефективно за кожата си. Сред продуктите от бялата козметика фаворитите ми са всички серуми на Lancome, използвам вариантите за лице и за около очи. Харесвам по-богатите на съставки дневни кремове на Lancome, Biotherm и Clarins. Двуфазният пилинг Visionaire Crescendo на Lancome е нощната грижа,която прави чудеса за кожата ми.

Здравословното хранене и спорт. Това са две допълващи се неща, които трябва да вървят ръка за ръка. Здравето ни е заключено в балансираното, разнообразно хранене в комбинация с движението. Никога не спазвам строги диети. Стремя се да се храня по едно и също време всеки ден. Избягвам вечерята. Понякога, когато обаче не мога да избягам от нея, хапвам само салата. От почти 3 години не консумирам месо, но не на 100%, защото обожавам риба и морски дарове.

Откакто се помня спортувам. В стремежа си да поддържам форма през годините преминах през различни видове тренировки. Открих, че не съм фен на заниманията във фитнеса, а на груповите кардио тренировки, които се провеждат с много хора на фона на силна музика. За един час забравям напълно за работа, проблеми, психическо натоварване и умора. От три години съм обсебена от kangoo jumps, spinning и йога. Тренирам минимум по 4 пъти в седмицата. Това е видно и от социалните ми мрежи, които изобилстват от кадри, заснети в залата.

Пътуванията в чужбина са другото нещо, което истиснки ме зарежда с енергия. Нови места, култури, впечатления, хора, храна. Италия е любимата ми държава. Ходя там поне веднъж годишно и обожавам всичко италианско – сградите, малките улички, кафенетата, храната, вината, езика, хората.