В града се носят еспадрили

Стилните еспадрили са чудесната лятна обувка! Вечен синоним на лятото, те оцеляват независимо от тенденциите, превръщайки се в незаменим аксесоар, който трябва да има всяка жена. Тези обувки изминаха дълъг път дори се превърнаха в основата, върху която най-големите модни къщи експериментират и се забавляват. Като дори можем да кажем, че отхвърлят собствените си стилистични кодове. Като се има предвид тяхната гъвкавост и вечна естетика, защо да ги носите само няколко седмици в годината?

Снимка: Pexels.com

Присъстващи в гардеробите на жените по целия свят, не всеки знае, че еспадрилите са създадени като обувки за испанските селяни и моряци. Подметката им ги превръща в изключително семпла обувка, но не по-малко удобна и универсална от останалите. Те дължат успеха си на Грейс Кели, която никога не се разделяше с тях по време на пътуванията си. Дори Сен Лоран усетиха техния потенциал и осъществиха сътрудничество с известната марка Canstaner, за да ги покажат за първи път на модния подиум.

Пенелопе Крус и Гуинет Полтроу направиха емблематично представяне на еспадрилите в международното кино!

Моделите на лято 2022

Голямата новина при еспадрилите за 2022г. е, че брандовете и потребителите вече не ги възприемат само като плажни обувки. Поради тази причина сезонните модели се отличават с креативни детайли и огромна доза стил. Те варират от по-класически ниски модели, като тези в бежаво на Прада, до по-сложните, като тези на Мисони с кръстосани връзки както в горната част, така и на глезена. Марки като Гучи и Валентино се възползват от модели с лого и шипове, за да сведат естетиката си до по-впечатляващ дизайн.

Снимка: Pexels.com

С еспадрили в града

Съчетанието на еспадрили с бохо шик, дантелени и развяващи се рокли винаги е сигурен начин за успех. Но за да излезем от еднообразните рамки и да се възползваме подобаващо от тези обувки за повече от две седмици в годината, съществуват няколко правила. За офиса е подходящо да комбинираме с ленени панталони, тениски и блейзъри. За по-елегантните обеди и вечери се съчетават със сатенени рокли, широки панталони или обемни мини рокли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кейт Мидълтън не спира да носи любимите си еспадрили