Met Gala 2023 ще бъде посветена на Карл Лагерфелд

Озаглавено „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, голямото събитие ще бъде организирано в почит към невероятната кариера на дизайнера, която обхваща общо шест десетилетия.

От ранните години на дизайнера в Balmain, Patou и по-късно в Chloé, Fendi, Chanel до неговата собствена марка, страхотната изложба, която ще продължи от 5 май до 16 юли, ще бъде повече от впечатляваща.

„Идеята бе представена още през 2019 г. /годината, в която Карл почина на 85-годишна възраст/“, споделя Андрю Болтън. Въпреки това, събитието трябваше да се органзира през 2022 г., но поради пандемията проектът бе поставен на пауза, след което възобновен сега.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от KARL LAGERFELD (@karllagerfeld)

„Карл Лагерфелд: Линия на красотата“ ще се фокусира върху връзката между скиците на дизайнера и завършените му творби

Очаква се изложбата да включва около 150 артикула от историческите модни къщи, с които Карл Лагерфелд е работил: Balmain, Patou, Chloé, Fendi и Chanel, както и от едноименната му марка.

Можем да се досетим, че „проектът е огромен“, обяснява Болтън. Ще има селекция от „5 000, 10 000 артикула“, събрани от различните архиви на всеки дом, от частни колекционери, вече притежание на Met Gala 2023.

В допълнение, всяка дреха, заедно със скицата, ще бъде придружена от видео, монтирано от френския режисьор Лоик Прижан, който преди това е работил с Chanel по документален филм през 2005 г.

Основен спонсор на ревюто ще бъде Chanel, с голяма подкрепа от Fendi. Карл Лагерфелд /модната марка/ и Condé Nast ще се включат с допълнително финансиране.

След като музеят на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк отдаде почит на Кристиан Диор, Ив Сен Лоран, Елза Скиапарели, Александър Маккуин и Рей Кавакубо, е време за Карл Лагерфелд и неговия безкраен гений.

Не е трудно да си представим какъв ще е дрескодът на вечерта. Очакваме с нетърпение да видим какви тоалети ще ни покажат гостите на най-бляскавото събитие в Ню Йорк.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Disney ще разкаже историята на Карл Лагерфелд в драматичен сериал

Hero Slider