Връхните дрехи, които всяка жена трябва да притежава

Хубавата връхна дреха е първата инвестиция, за която трябва да помислим с идването на есента и зимата.

Тя е това, което носим всеки ден и затова е важно да е комфортна, актуална, да ни кара да се чувстваме добре и да е достатъчно представителна. Ето кои са вечните модели, които си струва да фигурират в гардероба на всяка дама.
Тренчкот


Да, признаваме си, това не е точно палто, което ще ви свърши работа зимата. Но в късната есен и ранната пролет няма нищо по-добро от класическия модел, който се предлага и в доста различни нюанси. Тренчът е подходяща връхна дреха за преходните сезони, а по-дългият вариант, стигащ малко над коленете, е лесен за комбиниране. 
Дъфел


Това палто, вдъхновено от униформите на британския военен флот, днес е предпочитан модел от много жени по света. Дъфелът често има пухкава качулка и се прави от дебела вълна, което го превръща във верен съюзник за дамите, когато температурите паднат под 0 градуса. 
Парка


Парката е една идея по-дебела версия на класическия анорак, тъй като е вдъхновена от връхните дрехи в полярните региони. Те често имат пухкави качулки и се предлагат в милитъри цветове, което ги прави идеална връхна дреха за ежедневието и уикенда, особено носени в по-лежерна комбинация и дори с маратонки. 
Класическо двуредно палто


Късо или дълго, то е задължителното нещо в зимния гардероб на деловата жена, а и на всяко елегантно градско момиче. Комбинацията с високи ботуши с дебел ток, ярък шал и слим дънки е must-have за този сезон – едновременно комфортна и модерна. Ако вече имате вариант в черно, този сезон можете да заложите на меко бежово, бордо и тъмно синьо. 
Палто тип “наметка”
Не всички зимни дни са толкова студени. И именно за тези, в които слънцето се прокрадва между облаците и температурите позволяват по-леко облекло, е наметката. Тази година този вариант на палтото и пончото са предпочитани от много звезди, защото завършват всяка визия по един уникален, непринуден, но едновременно с това шик начин. 
Класическо пухкаво яке


Якетата са популярни по нашите ширини и има защо. Понякога дори дебелото вълнено палто не може да ни спаси, когато навън е снежна буря, няма изглед да спре да вали, а ние все пак трябва да отидем на работа. Подходящ вариант за момичетата с по-спортен стил, това яке не пропуска вода, има качулка, а дългите варианти имат и колан на кръста. 
Палто с косъм


Защото все пак им през зимата имаме право да се чувстваме шик. Това палто ще ви послужи при по-специалните случаи, ще допълни по чудесен начин всяка елегантна рокля, а в комбинация с ниски ботуши с капси, ще получите рок-шик визия, достойна за завиждане!
Снимки: Chictopia, Pinterest
Тъмносиньото ли е новото черно?
Как да изберем връхна дреха според типа фигура