Така гарантирано ще изглеждате добре в макси рокля

Макси роклята е от онези дрехи, които обичаме завинаги, защото знаем, че подхождат на всяка жена.

Независимо от ръста, типа фигура, начина на живот и излъчването ви, вашата перфектна макси рокля е някъде там и очаква да я откриете. А ако вече я имате в гардероба си, то тя е женственото и достатъчно елегантно спасение за всеки повод. От разходка в парка до сватба, на която сте поканена.

Има няколко правила, благодаение на които гарантирано ще изглеждате добре в макси рокля. Ето ги и тях:

Покажете малко кожа

Макси роклята издължава силуета ни, когато сме избрали правилния модел. Но е важно и да оставим малко плът открита, за да не си придадем “торбест” вид.

Голи рамене, по-къси ръкави, които подчертават нежните ви ръце или пък модел с цепка са все добри варианти.

Дай пет актуални принта това лято

Добавете колан на талията

Тънкият колан, с който да приберете своята макси рокля в талията подчертава красивата дамска фигура и разчупва монотонността на една дълга дреха.

14 нови визии от блоговете, в които Кари Брадшоу щеше да се влюби

Освен това, различните колани могат да придадат разнообразен вид на роклята ви и да я направят на практика универсална. Един плетен тънък колан придава бохо излъчване и е много подходящ аксесоар за уикенда. Луксозният кожен колан с декоративна катарама пък прави визията подходяща за специални поводи.

Експериментирайте с обувките

Макси роклята позволява заиграване с обувки във всякакви стилове. Можете да я комбинирате със сандали, с вечните бели кецове, с еспадрили, с летни обувки на платформа. Просто пробвайте пред огледалото и се доверете на усета си за това какво стои добре.

Дизайнерските сандали и чехли, които диктуват тенденциите това лято

Чантата – по-добре по-малка

Тъй като макси роклята покрива почти цялото тяло и изглежда “голяма”, за баланс към нея сложете малка чанта. Дългата рокля (или пола) придобива нежелан тромав вид, ако я носим с чанта тип торба. Разбира се, изключение можем да направим за плетената чанта, с която отиваме на плаж.

Размерите на чантите полудяват

Populartips