Спрете да купувате обувки, за които после съжалявате

Всички момичета са луди по обувките!

Не случайно Мерилин Монро е казала: “Дайте на една жена правилните обувки и тя ще покори света!” Ами Кари Брадшоу и нейната мания по шикозните модели на Маноло Бланик, които в крайна сметка струваха колкото цял апартамент в Ню Йорк.

Токчета, на платформа, чизми… Често се случва да се сдобием с някой страхотен чифт обувки на 15-сантиметрови токове, който никога няма да обуем. Друг път избираме модели, които няма как да съчетаем с дрехите си.

Ето какви са основните грешки, които допускаме при избора ни на обувки и как да ги избегнем:

Грешен размер

Търговски сътрудници на едни от най-големите търговски центрове в света разкриха, че повечето рекламации идват заради проблема с размера. Въпреки че е нормално да се върнат обувки заради грешен размер, все пак е малко странно някой да си вземе модел, който не му става. но очевидно това се случва. И то доста често. Разбира се, тук не става дума за онлайн поръчки.
Затова специалистите съветват винаги да пробвате обувките, когато ги купувате. Обуйте ги и се разходете с тях, за да сте сигурни, че ви стават. В случай, че решите да поръчате онлайн, то вижте графиката с размерите, за да вземете вашия.

Дискомфорт

Това е доста често срещан проблем. Няма как да знаем дали една обувка няма да ни създаде проблем в момента, в който я пробваме. Специалистите съветват да правите подобни покупки в края на деня. Тогава краката ви са леко подути от дългото стоене прави или седене зад бюрото и е по-малък риска да сгрешите. И не бързайте. Разходете се с модела, който сте харесали, за да сте сигурни, че ще ви е удобен.

Импулсивни покупки

Една от най-често срещаните грешки е покупката на обувки, продиктувана от импулс. “Повечето жени се връщат, защото са променили мнението си”, разкрива служител в голям търговски център. Експертите съветват при следващия подобен импулс, да изчакате около седмица, да помислите и чак тогава да си купите въпросните обувки. Ако все още мечтаете за този чифт седмица по-късно, то със сигурност той заслужава място в гардероба ви.