Подчертайте извивките си с един стилен трик

Завързаните на възел риза или тишърт не само внасят непринуденост в пролетните визии, но имат и друго качество – да подчертават талията! 

Ако сте се питали защо модните блогъри често прибягват до този трик, когато позират, това е отговорът. Пристегнатата тениска създава оптическата илюзия за фигура тип “пясъчен часовник” – докато горната част остава малко по-свободна, талията е дефинирана чрез възела, попадащ точно върху нея. Много е важно да позиционирате ръба в тази зона, без значение дали ще завържете в средата или отстрани. В случай, че торсът ви е по-широк, това е добър вариант за балансиране на пропорциите.

Изчистените ризи и блузи са добър вариант за съчетания с поли и панталони с висока талия. Особено ако те са решени в принт или райе и държите да ги покажете в пълната им светлина. Това важи и за стилните поли тип молив и плисираните с дължина до средата на прасеца. 


Възлите са препоръчителни особено за овърсайз моделите тениски и ризите, които не са вталени. При тях обикновеното подпъхване в предната част не е достатъчно, тъй като отстрани и на гърба блузата остава висяща. Чрез връзването избягвате прекаления обем на тялото в горната част, което ви позволява да ги носите дори с разкроен панталон или макси пола.