Обувките, които са красиви и здравословни

Знаете, че абсолютно равните обувки не са полезни за правилната стойка и с времето могат да доведат до изкривявания и проблеми със стъпалото. 

Съвсем малкият ток или лека платформа са най-добрият вариант за вас, особено ако работата ви включва доста часове на крак. И макар за всички нас да е трудо да устоим на изкушението, което представляват високите токчета, те също не са препоръчителен избор за всекидневието. 
За да избегнете силната болка в стъпалата в края на деня, ортопедите съветват да внимавате с височината на тока на обувките, които пазарувате. “Не трябва да носите нищо над 7 см. Обувките с височина, по-голяма от тази, променят изцяло стойката на тялото при ходене. Крачката ви се забавя, тежестта на тялото се измества в предната част на стъпалата ви, а това води до неприятно болки в стъпалата и коленете. Продължителното носене на неудобни токчета може дори да доведе до болки в кръста и гърба,” казва д-р Емили Спличал.
Разбира се, ограничението от 7 см означава, че не е задължително напълно да се отказвате от токчетата в ежедневието. Някои професии дори ги изискват, тъй като откъдето и да го погледнем е невъзможно да облечем строг костюм с пола тип молив и да го съчетаем с балетни пантофки. It-момичетата в модата са се погрижили да ни дадат вдъхновение за удобни, но и красиви обувки на лек ток. 
Киара Ферани от The Blonde Salad избира чифт в светло бежово, който е подходящ за лятото и може да се съчетае с къси панталони, гащеризони и поли с дължина под коляното.
Освен това блогърката демонстрира и хитовата в момента тенденция сандали в цвят металик, като нейният вариант е с дебел ток.
От Men Repeller съчетават ниските токчета тип “kitten heel” с шорти и богато украсена с орнаменти чанта. 
Британската модна икона Алекса Чънг пък избира сандали в черно на дебел ток, които съчетава с деним с висока талия и риза в пастелно розово.