Модните грешки, които ни състаряват

Създайте впечатлението, което искате, с помощта на модните трикове.

Носите ретро дрехи, без да ги съчетавате с модерни елементи

Един ретро акцент в цялостната визия може да бъде нещо прекрасно и да направи тоалета ви по-интересен. Още повече, че в момента наблюдаваме много силна ретро вълна в модата. Но ефектът е обратен, ако от главата до петите сте в подобен стил. Ако например сте с топ с ретро линия, съчетайте го с актуален модел дънки.

Дрехите не са ви по мярка

Много широки, с които уж “прикривате” някой излишен килограм, или пък твърде впити – и в двата случая дрехите, които не са точния ви размер или кройката просто не ви отива, ще ви състарят визуално.

Обличате се прекалено еднообразно

Понякога излизайте от зоната си на комфорт – разнообразието придава младежки дух на начина, по който ни възприемат околните. Няма нищо лошо в това да имате изграден стил и своя ежедневна модна униформа, но прибавяйте понякога по нещо различно и си позволявайте понякога да се вдъхновявате от тенденциите.

Обличате се прекалено младежки, прекалено секси или прекалено тренд

По принцип бихме ви призовали да следвате тенденциите, но те в никакъв случай не са еднакви за вас и за 15-годишната ви братовчедка, която живее за тениски със забавни принтове, розов деним и жилетки с качулки.

Същото важи за прекалено впитите дрехи, късите рокли, пайетите и всичко останало, което може да се възприеме за престараване със секси облеклото. Колкото и младежки да си мислите, че изглеждате в такива дрехи, рискувате по-скоро да добиете вид на престаряла тийнейджърка.

Нищо, което крещи за внимание по такъв начин, не е секси. Ако имате хубаво тяло и държите да го подчертаете, можете да го направите с дрехи и аксесоари, съобразени със собствената ви възраст.

tips