Кой цвят може да ви провали на интервю за работа?

Избирането на тоалет за интервю за работа е равносилно на избиране на тоалет за среща с родителите на приятеля ви.
 

Основният въпрос, който ни тормози, е как да направим добро впечатление. Знаехте ли обаче, че не толкова кройката на дрехите, колкото цветове им, могат да ви изиграят лоша шега пред евентуалния бъдещ шеф?
Изследване на сайта CareerBuilder.com, проведено сред над 2000 мениджъри сочи, че агресивните цветове като червено и най-вече оранжево се асоциират с непрофесионализъм на подсъзнателно ниво. 
Черното и всичките нюанси на синьото са на върха на класацията за предпочитани цветове. Черният цвят говори за ясно изразени лидерски качества, а синьото пък показва, че сте добри в работата в екип. 

Снимка: lanton@chictopia
Сивото също се възприема като цвета на професионалистите. Изберете стилна пола тип молив, която да съчетаете с успокояващи пастелни цветове, под формата на семпъл топ, риза и стилно сако. 
Снимка: WithLoveGabrielle@chictopia
Колкото и удобни да са ви големите, безформени чанти тип торба, те са прекрасен избор за ежедневието или разходка с приятели, но не правят добре впечатление на професионална среща. Идеалната чанта за интервю е с ясно изразена форма, нито много голяма, нито много малка, и задължително в неутрален цвят като черно, кафяво или бежово. 
Снимка: toutlamode@chictopia
Както вече споменахме, синьото е един от най-предпочитаните цветове, но ако рокля в тъмносиньо ви се струва прекалено консервативен избор, а и такава визия не отговаря на позицията ви, решението е рокля на бели и сини райета. Така хем запазвате цветовата гама, хем избирате нещо по-младежко и разчупено. 
Снимка: districtofchic@chictopia
Ако обаче се пробвате за позиция в по-сериозна фирма, тогава елегантната рокля е задължителна. Изберете модел по тялото, за предпочитане изчистен и едноцветен, който да можете да съчетаете с блейзър или тренч в друг цвят. Дължината също трябва да е подходяща, затова се спрете на такъв малко над коляното. 



Снимки: thestylishheart@chictopia

Класическите панталони са подходящ избор, но можете да заложите и на такъв с дължина малко над глезена, стига да заложите на ниски семпли обувки. 
Снимкa: districtofchic@chictopia
В никакъв случай не подценявайте качествата на добре ушития блейзър. Изберете си модел, които сякаш е правен за вашата фигура – не ви е нито тесен, нито широк, става ви в раменете и е в неутрален цвят. Металните детайли са стилен бонус и можете да го съчетаете и с по-ежедневни дрехи, както тази пола с флорален принт.