Колко чифта дънки трябва да имаме в гардероба си?

“В идeалния ви арсенал задължително трябва да има скини дънки, които прилягат на повечето фигури и са с висока талия, за да оформят силуета. Освен това са универсални – могат да се носят както с токчета, така и с ниски обувки. Бих препоръчала и чифт в черно, в тъмносиньо и класическо деним синьо, както и един в бяло. Те ще са основните играчи в стила ви.”

“Мислете за денима като за нещо неутрално, което можете да носите с всичко. Ако предпочитате дънките ви да не са толкова впити, изберете силует тип цигара.”

Ерин Фриджа

Ерин Фриджа е експертът, който стои зад лондонския бутик Bad Denim. А личната й колекция й е меко казано завидна! “Вероятно имам 20 чифта, които наистина нося. Ако броите всички винтидж бройки и мостри, които притежавам, ще станат може би 100.” Но за тези от нас, чиято работа не е ексклузивно обвързана с дънките, тя би заявила: “Солидната бройка от 8 чифта с различен силует, талия и нюанси би трябвало да ви е достатъчна.”

Според нея, всяка жена трябва да притежава два чифта винтидж дънки с прав крачол, по възможност светли и тъмни. Два чифта слим дънки в ролята на класиката, на която винаги залагате.

Белият деним може да изглежда добре на всяка фигура

Към тях добавяме и един гащеризон, чифт удобни широки дънки и два чифта от модерните за сезона дънки. Последните трябва да ъпдейтвате всеки сезон с актуалните предложения на пазара. А собствените й любимци? “Трудно е, дори те се променят. В момента живея в гащеризоните си!”