Как да се обличаме по време на ретроградния Меркурий

Навлизането на Меркурий в ретроградна фаза съвпадна с първата седмица на новата година, която за много от нас вероятно не е започнала така, както ни се иска. 

Обикновено този период е свързан с много промени за различните знаци, усложняване на взаимоотношенията на работното място и в личен план, равносметки и спадове в настроението. С други думи, ако ви се струва, че нищо не върви както трябва и както сте го планирали, може спокойно да обвините ретроградния Меркуруй във Водолей, който ще продължи чак до 25-ти януари. 

За да преминете по-лесно през следващите седмици можете да направите няколко неща, като например да се развличате с любимото си хоби, да се виждате по-често с приятелите си, да релаксирате активно и дори да промените начина си на обличане. Последното, колкото и невероятно да звучи, може да оправи настроението ви и да се отрази на цялостното ви излъчване. Ето нашите съвети.

Периодът е подходящ за почистване на гардероба


По-горе споменахме равносметките, които не е задължително да се отнасят само за личния ви живот. Какво по-хубаво от това да се възползвате от периода, в който поведението ви е една идея по-рязко и безскрупулно? В близките седмици решенията ще вземате без много мислене, така че приложете го и при разчистването. Бъдете честни със себе си и се запитайте дали всички неща, които трупате от години, наистина ви трябват. Ако имате дрехи и аксесоари, които не сте слагали повече от два сезона, е време да се отървете от тях. Съберете всичко, което става за носене, поканете приятелки на по чаша вино и ги накарайте да си изберат каквото им хареса. Останалите дарете. 

Инвестирайте в забавен кейс за телефон 
Ако по принцип сте разсеяни, по време на ретроградния Меркурий със сигурност ви предстои да забравяте непрекъснато нещата си на всевъзможни места. Този период се свързва и с проблеми в техниката, затова ако искате в края на месеца все още да имате телефон или таблет, снабдете се с шарен и ярък калъф, който ще привлича погледа ви и няма да ви позволи да го зарежете на масата в кафенето или на касата в магазина. 
Отделете време за обмисляне на по-големите покупки


Независимо дали се чудите да инвестирате в скъп чифт ботуши или ново палто, или пък искате да вложите повече пари в нещо за дома, не се хвърляйте на първото нещо, което ви хване окото. Обиколете магазините, разгледайте онлайн намаленията, преценете дали доставката си струва и чак тогава харчете, за да не се окаже, че малко след като сте напазарували се натъкнете на намаление. Периодът не е от най-подходящите за важни решения, а това неминуемо касае и финансовите такива, затова ако не сте 100% сигурни, че имате нужда от това, което купувате, не го правете. 
Продължава на стр. ii